Cytat:
Napisany przez M@X
Jesli przez "powazne rzeczy" orzumiesz wykonanie dowolnej pracy poprzez dostosowanie systemu tak, by te prace wykonac, to faktycznie iPad nie jest dla Ciebie... Jesli zas chcesz przeczytac ksiazke/obejrzec film/posluchac muzyki/internetowego radia/zagrac w gre i zrobic to w PROSTY i INTUICYJNY sposob beznadmiaru ******* typu customowanie systemu/sterownikow/configow i calej reszty, to iPad jest dla Ciebie. Ma dzialac? DZIALA! I do tego jest bardzo ladne ;-)...
|
No tak, ale wszystko to, co wymieniłeś, to rzeczy służące rozrywce. A wydawało mi się jednak, że Ipad ma być czymś więcej poza nową konsolą/odtwarzaczem filmów/ odtwarzaczem muzyki, że ma walczyć o segment zajęty dzisiaj przez note i netbooki. A według mnie nic z tych wspomnianych 'poważnych' rzeczy nie można na nim zrobić - czyli nie wiem, zrobić jakąś prezentację (porządnie), przygotować zestawienie, pokazać jakiś arkusz czy cokolwiek podobnego. A jeżeli te rzeczy są niemożliwe, lub trudne i niefunkcjonalne, to pozostaje nam kolejna w sumie niepotrzebna zabaweczka. Zdobędzie popularność bo to Apple, ale czy na rynku naprawdę potrzebne jest kolejne takie urządzenie?
Nie wiem.. może ja się do dzisiejszych czasów nie nadaję, ale mnie interesują rzeczy, które spełniają funkcje naprawdę mi potrzebne, a nie te, które producent chce mi wmówić, że potrzebuję..