Cytat:
Napisany przez Sunna
Bolo to juz ciut za stary  '38
Ale np 2 lata mlodszy chuck norris 
|
Co do Bolo to widziałem różne daty jego urodzin, ale oficjalna (chyba..) strona podaje czterdziesty któryś (chyba 47), więc jest raczej trochę młodszy. Poza tym oglądałem zdjęcia z jakiegoś spotkania w zeszłym roku i muszę przyznać, że wyglądał całkiem nieźle. Właściwie bardzo dobrze i na dobrą sprawę poza kilkoma zmarszczkami wygląda mi, że jest w dużo lepszej kondycji niż Vandamy, Schwarzennegery i inne
Cytat:
Dudikoff, Don 'The Dragon' Wilson i jeszcze kilku co spamietac nie moge.
EDIT: (znalezione)
Chuck odmówił, Van Damme również, Seagal takze
Jak moglem o segalu zapomniec.
|
Też mi Seagal z głowy wypadł a to godny zapamiętania 'zabijaka lat 90'

. Chociaż też tu przyznam mniej by mi pasował. Jednak Schw. i Stallone to filmy z taką typową 'rozpierduchą' jak w tym trailerze, natomiast u Seagala więcej było walki wręcz niż wybuchów i strzelania (choć to oczywiście też).
Cytat:
I jeszcze wygrzebalem: Kurt Russell, Henriksen lance, i jedno mi umknelo 
Kina beda oblegane.
|
Za Russellem jakoś nigdy nie przepadałem. Miał z jeden - dwa ciekawsze filmy, ale pozostałe nigdy nie przypadły mi do gustu.
Cytat:
EDIT II:
Billy Blanks, Jeff Wincott , Matthias Hues - mozesz po dwa filmy podac z nimi ktore pamietasz ? Oprocz Dark Angel bo to kazdy zna.
|
Sporo ich było.. Jeff Wincott i Matthias Hues zagrali np. w bardzo dobrej moim zdaniem Misji Sprawiedliwości. Nawet kilka miesięcy temu robiąc porządek w starych kasetach trafiłem na ten film i z przyjemnością obejrzałem. Czego nie mogę powiedzieć np. o TC 2000, w którym grał między innymi Bolo Young i Billy Blanks (także Matthias Hues). Pomimo niezłej obsady i powiedzmy akceptowalnej fabuły ten film to tragedia. Nie wiem, jak kiedyś mógł mi się podobać.
Billy Blanks grał jeszcze w przyzwoitym "W szponach CIA" i kilku innych, których tytuły jednak nie utkwiły mi w pamięci (jednak w większości były to raczej bardzo proste i płytkie produkcje). Jeff Wincott też się w różnych filmach przewijał, np. w "Oddziale poza prawem", ale wydaje mi się, że Misja Sprawiedliwości się tutaj zdecydowanie wyróżnia (na plus). Matthias to etatowy czarny charakter i też sporo go było, ale tu niestety też były to raczej gorsze filmy (choć nie wszystkie).
Generalnie żaden z tych aktorów nie był tak popularny jak Stallone czy Schwarzenneger, ale jeśli chodzi o typowe 'bijatyki' to chyba oni głównie królowali w latach 90.