Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.04.2010, 23:39   #43
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez amerger Podgląd Wiadomości
gdzies znalazłem opinie że Acronis robi kopie bezpośrednio z dysku pomijajac TC i byłem tym zdziwiony,
Jeśli uruchomisz go na działającym zaszyfrowanym systemie to owszem pominie TC bo ten program jest przeźroczysty dla Windows, po wpisaniu klucza dane/pliki potrzebne do użycia (w tym wypadku backup) są deszyfrowane w locie.

Cytat:
obaiwam się że taka niezaszyfrowana kopia zrobiona z zaszyfrowanej systemowej partycji może miec kłopoty z odpaleniem
Owszem nie sprawdzałem, w MBR partycji systemowej stoi loader TC.

Cytat:
bo własciciwe co za dane otrzyma Acronis od TC na temat MBR...?
Przyznaję ciekawa uwaga, nie interesowałem się tym
Jednak obstawiam, że powinno działać...

Cytat:
co do wielkości dysku to rzeczywiście najlepsza byłaby ta sama wielkość, ale chyba na większym dsyku o kilka MB też by ruszył
Przy robieniu kopii bit po bicie i zgraniu tej kopii na większy dysk będzie działać, po prostu powinna zostać wolna przestrzeń, którą będzie można wykorzystać powiększając w dalszym etapie którąś partycję.