Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.04.2010, 07:31   #1
shaft1976
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.04.2010
shaft1976 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nielegalne oprogramowanie - co zrobic?

Witam wszystkich serdecznie jako ze jestem nowa osoba na forum, mam kilka pytan i sporo na glowie do myslenia. Mam powody przypuszczac ze ktos przy przesluchaniu na policji poda mnie jako osobe ktora instalowala mu nielegalne oprogramowanie - to prawie pewne. Nie mam juz nic nielegalnego ale mam komputer na ktorym byl nielegalny windows - czy musze sie obawiac, czy sprawdzaja lub zabieraja na sprawdzenie jesli sie przekonaja ze na pierwszy rzut oka nic nie ma nielegalnego? czy i tak i tak zabiora ? poza tym byly inne nielegalne pliki i nie wiem czy po nich zostal slad - nie chce ryzykowac. Mysle o tym by pozbyc sie tego kompa, albo choc dysku... mam tez windowsa amerykanskiego i offica tez - legalne ale nie mam faktury ani rachunku - kupione tanio i okazyjnie - zainstalwanego - czy w Polsce to jest legalne? czytam na roznych forach kolejny dzien i juz nie wiem co jest prawda a co nie. Co moga przeszukiwac jesli by mieli nakaz, czy przetrzasna caly dom w poszukiwaniu rzeczy - czy tylko to co bedzie na wierzchu.. nie mam juz nic nielegalnego w domu ale popadam w paranoje i nie wiem czy pamieci usb tez chowac i gdzie, czy kasowac tych kilka ulubionych mp3 czy co? Boje sie trzymac tego laptopa w domu poniewaz byl na nim zainstalowany torrent i nim bylo sciagniete kilka filmow i office tez choc krotko - to juz 2 komp o ktorym mowie... czy najlepiej sie 2 pozbyc czy jak?? mam naprawde duzy problem - prosze o porady Pozdrawiam i licze na jakies sugestie za ktore z gory dziekuje...
shaft1976 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online