Prosze bardzo - aplikacje napisane w HTML5 dzialaja szybciej od produktu Adobe'a... Ja na flasha polozylem krzyzyk, gdy kupilem netbooka - wtedy zobaczylem jak zasobozerny przez te wszystkie lata stal sie jeden maly plugin... Nikt sie chyba w Adobe nie spodziewal ze technologicznie sie niejako "cofniemy" (moc sprzetu w telefonach i netbookach) i przez to straca teraz lwia czesc rynku - HTML5 nie jest zasobozerny i duzo bardziej elastyczny... Apple nie pozwala na flasha, bo straciloby sporo na AppStore (choc akurat nie na mnie) - to oczywiste. Ale tez dzieki temu nie uswiadczamy reklam w Safari, przegladarka nie jest przeciazona (PLYNNOSC DZIALANIA - glowna zaleta Apple!) a flasha w internecie ostatnio jak na lekarstwo,wiec nie jest to w zaden sposob uciazliwe... Gdyby nie YouTube, wywalilbym to w diably nawet z PC (na iPhone do YouTube jest osobny App).Jedyne czego zaluje to parodie z newgrounds.com - do niczego innego mi flash niepotrzebny...
I jeszcze cos :
http://manager.money.pl/strategie/em...,0,609314.html
Chcieliscie wydymac Apple? Apple wydyma Was :-D! Wracam do lektury - dzis kurier przyniosl "Byc jak Steve Jobs" ;-)...