Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2010, 10:20   #11098
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Zetoxa

No nie wiem, ja bym jednak przychylał się do sceptycznego spoglądania na tę sprawę - tak na wszelki wypadek. My mamy wyjątkowy talent do pozbywania się wielomilionowych bogactw za grosze, oczywiście zagranicznemu kapitałowi - wspomniane przez Sobrusa zakłady z Mielca, z bliższej mi okolicy odlewnia w Lublinie sprzedana za cenę złomu (i teraz istotnie rozbierana na złom), czy cukrownie. Musiałbym poszukać, czego to dokładnie dotyczyło, ale któryś tam z zakładów jak był sprzedawany, to z klauzurą, że nie można go sprzedać ani odsprzedać Niemcom. Nie pamiętam, czemu akurat Niemcom, ale ciekawie sobie z tym poradzono - zakład "kupili" bodajże Francuzi, za chwilę (kilka dni?) "odsprzedali" Szwedom, a wtedy zainteresowali się nim Niemcy...

O sprawie gazu z łupków w mediach na razie jest rzeczywiście więcej plotek niż konkretnych informacji, ale te szczątkowe dane sugerują, że tam jest potencjał do pozbycia się dziury budżetowej. Albo, co bardziej prawdopodobne... no cóż.

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post