Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.04.2010, 21:14   #1
judas77
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.04.2010
judas77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z HD Loaderem (PS2)

witam,
zakupiłem okazyjnie dysk seagate barracuda ST3250820A (250 GB), z zamiarem podłączenia go do mojego PS2 (via network adaptor). Według listy kompatybilności powinien działać (3/4 pozytywnych wpisów). Dwa dni spędziłem na kopiowaniu swojej kolekcji gier (czasem nawet grając na oryginałach, bądź głównie na oryginałach, można najwyraźniej wykończyć laser^^) - winhiip elegancko sformatował mi dysk, kopiowanie przeszło bez komplikacji (format 48 bit). O pierwszej w nocy (prawie) podłączyłem dysk do konsoli, uruchomiłem HD loadera i czekam. dysk wystartował, zaczął rytmicznie chrupać... Czekam dalej (pomyślałem - na 80GB mialem 20 gier i chwile mu schodziło, żeby zaskoczyć, więc przy 250 trza poczekać dłużej). niestety chwila przerodziła się w dłuższą chwilę, jeszcze dłuższą i nic - wciąż napis hd loader (dla pewności sprawdziłem drugą kartę, gdzie była jakaś inna wersja loadera - to samo).

Pytanie brzmi - czy jest szansa/możliwość, że zrobiłem coś źle? Czy po prostu nie da się tego przeskoczyć? Czytałem gdzieś, że barracudy miały tego typu problemy ze starszymi modelami NA - ale na luksus zakupu nowszego nie mogę sobie pozwolić. Zatem - jest nadzieja? czy musze przeprosić się z moją 80-tką?
judas77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online