Dyskusja: Zakup notebooka
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.04.2010, 23:23   #1223
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
(...)
O jakim renderowaniu mówisz ?, domyślam się że chodzi Ci o nakładanie efektów i ich podgląd oraz kompresji do docelowego formatu. Efekty nakłada się na samym końcu po pocięciu i ustawieniu wszystkiego po kolei (tutaj znowu dysk !). Programy mają zazwyczaj szybki tryb prezentacji nie obciążający specjalnie procesora, a kompresja ostateczna nigdy nie odbywa się w czasie rzeczywistym.

Dlatego uwierz, bez szybkiego dysku będzie bieda . Nawet przy prostym authoringu gdzie trzeba przewalić szybko 4-8 GB zaczną się problemy nie wspominając o materiale DV ...

pozdrawiam
jeśli przez "prosty montaż" rozumiesz nakładanie efektów to faktycznie też masz chyba o tym małe pojęcie. Chodzi mi tylko o pocięcie i eksport.
Dalej... "efekty nakłada się na samym końcu"... a w trakcie montażu nie można? Pierwszo słysze.
Nie twierdzę, że dysk nie jest ważny, ale na pewno nie najważniejszy.
Zależy mi na szybkosći eksporotowania materiałów do różnych formatów. Przecież widzę na po moim obencym komputerze i ostatnim w jakich momentach obciążenie procesora jest największe.
Zresztą nie mam zamiaru z Tobą dyskutować o tym skoro z góry założyłeś, że niespecjalnie mam o tym pojęcie.
Zajmowałeś się tym kiedyś jak piszesz to może powróć do tego kiedy w obecnych czasach wszystkie nowe podzespoły dosłownie zapieprzają a montować można nawet na netbookach i strzelam w ciemno, że to do czego chciałbym mieć netbooka spełni moje oczekiwania. Sony Vegas Pro na moim kompie PC śmiga jak szalony (ale nie bez powodu też każdy podzespół kosztował w nim po 1000 zł więc musi śmigać )
Authoringi weselne po 4-8 GB o których mówisz mnie nie obchodzą. Nie moja działka. Jak pisałem wyżej mam na myśli inne rzeczy i nie tylko DV ale i HDV.

P.S.
Przed chwilą wróciłem od Was z Gdyni... Lotos sprał nasze toruńskie Katarzynki (Energa Toruń) w kosza.
Powodzenia w finale! My gramy teraz o brąz.
Byłem akurat na materiale

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 22.04.2010 o godz. 23:33
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post