Nie będę zakładać nowego tematu

mam problem z zabezpieczeniem sieci WDS opartej na Routerze Edimax (rozdziela net, główny WDS) oraz Time Capsule od Apple (ma swoje wady i zalety, ale zdecydowanie jest za drogi). Otóż w/w Edimax jest u sąsiada, TC u mnie (takie obniżenie kosztów za net...

). Postaram się krótko i zwięźle opisać problem:
Sytuacja 1 (w tej chwili tak to wygląda, sieć lekko zabezpieczona)
- Edimax ma zabezpieczoną sieć wifi (WPA2 AES), komunikacja WDS jest niezabezpieczona
- TC rozsyła sygnał wifi, jednak wifi nie może być zabezpieczone w żaden sposób
Sytuacja 2 (Do tego dążę, niestety nie działa..)
- Edimax ma zabezpieczoną sieć wifi (WPA2 AES), komunikacja WDS jest zabezpieczona (WPA2 AES)
- TC ma zabezpieczoną tak samo sieć jak Edimax i tu jest problem - rozłącza się cały czas.
Tutaj log z TC:
Kod:
Apr 21 22:54:28 Ważność problemu:5 Deauthenticating with station 00:1f:1f:04:94:2d (reserved 3).
Apr 21 22:54:28 Ważność problemu:5 Deauthenticating with station ff:ff:ff:ff:ff:ff (reserved 2).
Apr 21 22:54:28 Ważność problemu:5 Rotated CCMP group key.
Apr 21 22:54:28 Ważność problemu:5 Deauthenticating with station 00:1f:1f:04:94:2d (reserved 2).
gdzie robię błąd? Czy komunikacja WDS między routerami musi być niezabezpieczona, bądź zabezpieczona przez WEP? Można stosować do tego WPA2? Położenie kabla między mieszkaniami niestety nie wchodzi w grę. Zmiana Edimaxa też nie.. Mam jeszcze router Netgear, który miał spełniać funkcję AP Client, niestety zbyt słabo odbierał*sygnał Wifi. TC odbiera go idealnie, niestety ma problem z zabezpieczeniem.
Z góry przepraszam, jeżeli zbyt zawile przedstawiłem problem.