Dyskusja: LG vs Pionier
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2003, 22:27   #5
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
polecam jednak Pioneera - LG musi jeszcze popracować nad swoimi nagrywarkami.
Jest wprost odwrotnie. Pioneer jak tylko cos wymysli to wypuszcza na rynek - LG korzysta juz z doswiadczen. To dlatego LG daje 2 lata gwarancji, obsluguje DVD-RAM.

Cytat:
to ich pierwszy model i nie zbiera zbyt dobrych recenzji.
Chetnie zapoznalbym sie ze zrodlem... W polskich czasopismach jest chwalony m.in. za cene, serwis, dopracowanie, oferowanie wielu mozliwosci zapisu (wpomniany dvd-ram).

Cytat:
przesadziłeś trochę z tą krytyką Nero. użyłem go do wypalenia praktycznie wszystkich swoich płytek DVD (ponad 100 w ciągu roku) i ani razu nie miałem problemów z nagraniem czy odczytem. płytki były testowane na odtwarzaczach Onkyo, Pioneer, Philips, Thomson i Sony - żadnych problemów.
Plytki nie chodza na pioneerach, np. model 350. Sprawdzalem, ale potwierdzisz tez w opiniach na stronie dot. kompatybilnosci - adresu nie pamietam, gdzies na forum podawano. Na forum dooma9 bez wiekszych problemow znajdziesz dziesiatki maili mowiacych o braku kompatybilnosci.

By The Way: wlazlem sobie na www.dvdrinfo.com przed chwila. W newsach kolejne info o problemach z pioneerami - tym razem firmware.

Cytat:
a co do nośników x4 - widziałeś je gdzieś w sprzedaży w Polsce ? bo się doczekać nie mogę :o
Nie. W Stanach po ok. 1,55$/szt. Tymczasem 0,55 kosztuje Princo 2x.

pozdrawiam serdecznie
Luzaczek jest offline