Dyskusja: LG vs Pionier
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2003, 01:40   #6
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
By The Way: wlazlem sobie na www.dvdrinfo.com przed chwila. W newsach kolejne info o problemach z pioneerami - tym razem firmware. - ale sobie źródło znalazłeś - ta informacja jest z 16 września 2002 ^_^ i dotyczy modelu 104.

Jest wprost odwrotnie. Pioneer jak tylko cos wymysli to wypuszcza na rynek - LG korzysta juz z doswiadczen. To dlatego LG daje 2 lata gwarancji, obsluguje DVD-RAM.
co byś nie powiedział to to każdy rozsądny człowiek jak ma do wyboru napęd Pioneera i LG wybierze ten pierwszy. Pioneer wypuścił już chyba 4 model nagrywarki DVD i ma dużo większe doświadczenie w tej materii niż LG które "kupuje" tanią technologię DVD-R chyba od Hitachi. jego zaletą jest niewątpliwie cena ale ona ma też związek z jakością. tańsze produkty technologiczne są zazwyczaj gorszej jakości od tych droższych i "markowych". cechą wszystkich produktów LG jest to że są tanie i przeznaczone do tzw. masowego odbiorcy. reasumując - produkty LG stoją pochodzą z niższej półki niż odpowiedniki Pioneera i tyczy się to nie tylko nagrywarek.

Chetnie zapoznalbym sie ze zrodlem... W polskich czasopismach jest chwalony m.in. za cene, serwis, dopracowanie, oferowanie wielu mozliwosci zapisu (wpomniany dvd-ram) - źródel teraz nie pamiętam ale jak będę miał czas to poszukam coś na popracie mych słów. w końcu nie napisałem, że jest ZŁA tylko, że nie ma zbyt dobrych opnii. dla mnie na przykład jest za wolna, jeżeli się weźmie pod uwagę fakt, że prawie cała konkurencja wypuściła w tym samym czasie napędy x4. a co do "zalety" czyli możliwości zapisu DVD-RAM - powiedz mi co to za atrakcja zapis danych na kurewsko drogich nośnikach i to jeszcze z prędkością x1 większość nabywców takiego sprzętu interesują możliwości zapisu video a nie danych. i ile napędów DVD czyta płyty DVD-RAM jak mam już zapisywać dane to wolę DVDRW - szybciej się nagrywa, pojemność ta sama i możliwość odczytu na większości napędów DVD.

Plytki nie chodza na pioneerach, np. model 350. Sprawdzalem, ale potwierdzisz tez w opiniach na stronie dot. kompatybilnosci - adresu nie pamietam, gdzies na forum podawano. Na forum dooma9 bez wiekszych problemow znajdziesz dziesiatki maili mowiacych o braku kompatybilnosci.
nie bardzo rozumiem - jak się płytę źle nagra to nie będzie chodziła raczej na żadnym odtwarzaczu a nie tylko na Pioneerze 350. i gdzie te dziesiątki maili na Doom9 jakbyś poczytał trochę te posty, to byś zobaczył, że problemem jest to, że ludzie do nowych nagrywarek używają strszych wersji Nero, albo są to problemy sprzętowe albo z nośnikami. nazwa Nero pojawia się tam przede wszystkim dlatego że jest to najpopularniejszy soft do nagrywania a nie dlatego, że Nero ma problemy z zapisem DVD Video. i o jaką kompatybilność ci chodzi Nero jest w 100% zgodny ze standardem DVD Video, chyba że ktoś nie potrafi dobrać odpowiednich opcji nagrywania albo spieprzy coś z samym materiałem. mam na myśli oczywiście wypalanie gotowego materiału mpeg2 (voby itd) bo do jego tworzenia Nero się kiepsko nadaje i nikt chyba nie traktuje poważnie takiej możliwości.
CobraVerde jest offline