Poważne problemy z danymi - straconymi
Witam!
Słuchajcie mój problem wygląda następująco. Na starym laptopie miałem dwie partycje jedna 10GB i jedna 220GB z na której był Windows Vista i wszystkie dane. Pomyślałem, że z wolnego miejsca na większej partycji utworze nową dołączę do niej to 10GB i zainstaluje na niej Windows 7. zaś potem zajmę się wywaleniem visty, nagraniem danych, podzieleniem dużej partycji na dwie mniejsze. Ale.. na Visice Partition Magic nie śmiga, więc użyłem Gpartet, i tu zaczęły się schody... ponieważ ten widział mi cały dysk jako 230GB nie przydzielone nigdzie :/ stworzyłem z tego partycję 25GB na windows i z reszty jedną normalną. (pomyślałem że nie powinien nadpisać mi danych i spokojnie je odzyskam) Aktualnie instaluje się Windows 7 ale chciałbym przywrócić dane które zapewne usunęły się przy tworzeniu partycji.
Po zainstalowaniu Win 7 na partycji 25GB drugą podzieliłem na dwie równe.
I tu zaczynają się schodu, próbowałem GetDataBack i Acronisem, wyszukują mi pliki lecz... albo nagłówki lub pliki systemowe. Obawiam się że Gparted usunął mi tablice danych, czy po takiej zabawie jest szansa odzyskania danych? przynajmniej części?
Z góry dzięki za pomoc.
|