Dyskusja: LG vs Pionier
Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2003, 12:10   #7
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisa***322;(a)
By The Way: wlazlem sobie na www.dvdrinfo.com przed chwila. W newsach kolejne info o problemach z pioneerami - tym razem firmware.[/b] - ale sobie źródło znalazłeś - ta informacja jest z 16 września 2002 ^_^ i dotyczy modelu 104.
Nie zmienia to faktu, ze pioneer wypuscil kiepski produkt prawda? To czy we wrzesniu 104 byla denna, czy dzis 105 jest nie ma znaczenia wobec faktu, ze ilus ludzi sie przejechalo.

Cytat:
co byś nie powiedział to to każdy rozsądny człowiek jak ma do wyboru napęd Pioneera i LG wybierze ten pierwszy. Pioneer wypuścił już chyba 4 model nagrywarki DVD i ma dużo większe doświadczenie w tej materii
Kosztem kogo? Ano uzytkownikow, ktorzy potem nie moga sobie dac rady z ich produktami. Do tej pory LG wypuscilo 2 modele. Po prostu wiecej nie musi - oba dzialaja.

Cytat:
niż LG które "kupuje" tanią technologię DVD-R chyba od Hitachi.
Tak, dokladnie. Po co wywazac otwarte drzwi?

Cytat:
jego zaletą jest niewątpliwie cena ale ona ma też związek z jakością. tańsze produkty technologiczne są zazwyczaj gorszej jakości od tych droższych i "markowych". cechą wszystkich produktów LG jest to że są tanie i przeznaczone do tzw. masowego odbiorcy. reasumując - produkty LG stoją pochodzą z niższej półki niż odpowiedniki Pioneera i tyczy się to nie tylko nagrywarek.
Tu dwie uwagi... Jesli porownasz 2x do 2x, np. markowa toshibe i LG, to okaze sie, ze ich cena jest niemal identyczna. Nie wydaje mi sie wiec, by swiadczyla ona o lepszej jakosci. W ogole myslenie im drozsze tym lepsze jest dla mnie niezrozumiale.
Zgadzam sie, ze LG jest dla masowego odbiorcy. Dlatego nalezy spodziewac sie dobrego serwisu i jakosci - wiadomo, ze jesli sprzedasz np. 100.000 nagrywarek (bo tanie) to bedziesz mial wieksze doswiadczenie niz byc sprzedal 100 szt. Inna sprawa, ze te 100 tys. ludzi szybko wykryje problemy w nich. Moim zdaniem polityka pioneera jest taka, by sprzedac, a potem zobaczymy co z tego bedzie. Poniewaz narzucaja wyzsze ceny - pewna ilosc zwrotow i niedorobek jest w to wkalkulowana, tzn. pioneer musi sprzedac np. milion nagrywarek by wyjsc na swoje, gdy LG 5 mln. Oczywistym jest, ktory produkt musi byc doskonalszy.

Cytat:
w końcu nie napisałem, że jest ZŁA tylko, że nie ma zbyt dobrych opnii. dla mnie na przykład jest za wolna, jeżeli się weźmie pod uwagę fakt, że prawie cała konkurencja wypuściła w tym samym czasie napędy x4.
Pytalem z ciekawosci, bo ja jeszcze nie spotkalem zlych opinii. Co do predkosci zapisu... Ten sam problem co wczesniej - inni wypuscili, LG pewnie czeka na dopracowanie. Jak bedzie LG 4x to na pewno tania i dobra. Inna sprawa, ze - jak slusznie zauwazyles - LG jest dla masowego odbiorcy. Masowy odbiorca nie kupuje plyt 4x, ktore sa 3x drozsze od 2x - w niektorych krajach wrecz niedostepne. Wiesz... jesli stac Cie na droga nagrywarke, plytki 4x, do tego np. wypozyczenie, to moze okazac sie, ze tak naprawde stac Cie i na oryginaly - wowczas cala zabawa nie ma sensu.

Cytat:
a co do "zalety" czyli możliwości zapisu DVD-RAM - powiedz mi co to za atrakcja zapis danych na kurewsko drogich nośnikach i to jeszcze z prędkością x1
DVD-RAM Lg nagrywa 2x. Mysle, ze chodzilo o wieksza kompatybilnosc. Rownie dobrze mozna pytac po co w sony - i +, gdy plytki do + sa 2x drozsze.
Co zrobilem z dvd-ram Maxell dolozona do nagrywaczki? Sprzedalem za 30zl i w ten oto sposob obnizylem jej cene.

Cytat:
nie bardzo rozumiem - jak się płytę źle nagra to nie będzie chodziła raczej na żadnym odtwarzaczu a nie tylko na Pioneerze 350.
Problem w tym, ze w denonie dziala, w komputerze powerdvd tez, a w pionku nie. Nagranie RecordNow pomaga - nosniki rozne, predkosc nagrywania tez. Polecam lekture dooma9.

Cytat:
i gdzie te dziesiątki maili na Doom9 jakbyś poczytał trochę te posty, to byś zobaczył, że problemem jest to, że ludzie do nowych nagrywarek używają strszych wersji Nero, albo są to problemy sprzętowe albo z nośnikami.
Dzial dvd burning - moze nie bede cytowalal konkretnie, ale znajdziesz tam posty od ludzi twierdzacych, ze wlasnie 5.5.9.17 jest stabilniejsza niz 5.5.10.7 na przyklad.

Cytat:
nazwa Nero pojawia się tam przede wszystkim dlatego że jest to najpopularniejszy soft do nagrywania a nie dlatego, że Nero ma problemy z zapisem DVD Video. i o jaką kompatybilność ci chodzi
"Dont know mate,but most of the forums i've read advise to stay away from nero!" jak napisal pewien mlody uzytkownik dooma9 - rozumiem, ze podwazasz tez slowa autora dvd2one - rowniez na swojej stronie pisze o problemach nero i zaleca m.in. RecordNow do nagrywania filmow.

Cytat:
Nero jest w 100% zgodny ze standardem DVD Video, chyba że ktoś nie potrafi dobrać odpowiednich opcji nagrywania albo spieprzy coś z samym materiałem.
Chetnie przyjme zaklad. Moze o tego Twojego soniaczka? Nagrasz nero plytke i sprawdzimy na pioneerku 350.
www.dvdrhelp.com - dzial dvd players - o tym modelu uwaga uzytkownika:
"The 350 is my third DVD-Player, and he's more than okay.
Seems there is only one (big) problem: DVD-R and DVD-RW burned with NERO - forget it! With DVDDecrypter there are no Problems.
I have contacted Pioneer about this problem, but just I got no answer (with helpfull content)."

Chociaz rzeczywiscie problem dotyczy niektorych modeli jak sadze. niestety ja mam do takiego dostep. Zwroc uwage na support z jakim spotkal sie uzytkownik

Inny nizej:
Plays DVD-R and DVD-RW OK but do not burn with Nero - seems to be a problem there.

Jeszcze inny o tym samym modelu:
very good player that plays v-cd svcd (problems with aspect ratio)and dvd-r, dvd-rw and dvd+rw, (have not test dvd+r), but don`t burn with nero, that discs will not work!. excellent picture and sound! Nice menue.

I jeszcze od innego uzytkownika:
DVD-R discs burned with Nero (version 5.5.9.0) are NOT recognised, even though they worked on my much older Pioneer DV-717

Mozna tak jeszcze dlugo o nero...

pozdrawiam
Luzaczek jest offline