Cytat:
Napisany przez Rybka00
wszedlem do uLE, okazalo się, ze juz tam kiedys bylem - jednak w srodku nic nie ma, sa sciezki, ale zadnych przypisanych plikow, nie moge tez niczego przypisac
|
Nie rozumiem co napisałeś. W
managerze plików w uLE masz listę zamontowanych urządzeń, wejdź na mc0:/ lub mc1:/ (zależnie od tego w którym slocie masz tą kartę) i spisz katalogi i pliki, o których wiele razy wspominałem wcześniej...
W linku niżej, na pierwszym screenie masz to o czym napisałem wyżej:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona7.php
Wtedy będę mógł się zorientować czy jest to Twój problem związany ze sposobem myślenia czy z uszkodzoną strukturą logiczną karty. ;] Można by inaczej, ale:
- nie potrafisz podać nazwy używanych przez siebie programów, ani w jakiej są wersji
- nie potrafisz podać dokładnych lokalizacji używanych przez Ciebie programów
- nie chcesz odpowiadać na wszystkie zadawane Ci pytania
Informatyk jest jak doktor, im mniej wie tym gorsza diagnoza. ;]
Cytat:
poza tym to nadpisywanie plików w OSDSYS...
|
OSDSYS to jest jeden plik, znajdujący się w rom0:/. Bootloader w biosach od 1.00 do 2.20 wyszukuje tzw. OSD Update na dysku twardym i karcie pamięci - na tym polega idea "exploitu" jakim jest FMCB - m.in wgrywa patcher, który patchuje określone funkcje oryg. OSDSYS (dlatego możliwe jest np. dodanie do tego menu nowych wpisów).
Nadpisywanie to zastępowanie jednego pliku drugim.
Wszystko pomieszałeś.
- - -
Jak chcesz to sobie instaluj od nowa, ale wtedy:
> zmarnujesz nasz, Tobie poświęcony czas.
> pomysł jest porównywalny z instalowaniem Windowsatylko dlatego, że "zniknął" skrót do programu X...
- - -
Nie wiem czemu FMCB CFG się tak zachowuje. Podejrzewam, że wersja FMCB CFG nie jest przeznaczona dla tej wersji FMCB, której używasz.