Cytat:
Napisany przez Oktawian89
A nie wspomnę już o tym gównie płacę z allegro 
Które wciskają na chama. Po jakimś miesiącu ogarnąłem się, że na tym koncie mam jakieś 300 zł bo ludzie zamiast na moje konto wpłacali tam a ja paczek nie wysyłałem bo kasy nie było na prywatnym koncie i bach dostałem negatywa oraz neutrala 
|
No to teraz już wiemy, dlaczego zwrócili uwagę na Twoje konto. Dostałeś przez niedopatrzenie negatywa, zapewne ktoś zgłosił sprawę na Allegro, bo myślał, że został oszukany i obsługa serwisu przy okazji interwencji wykryła nieścisłość. Szkoda, bo gdyby nie to, to zapewne w ogóle by tego nie zauważyli (a może lepiej, bo mogliby zauważyć przy jakimś automatycznym przesiewie za dwa lata i przy pięciuset komentarzach)?
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Plus i minus.
A ponieważ nie ma jednocześnie możliwości wyłączenia tej opcji (tzn. jest pośrednia - można jako sposób odbioru podać tylko odbiór osobisty, wtedy nie będzie możliwości płatności przelewem - tą można podać dodatkowo w opisie aukcji, bądź wiadomości dla kupującego) to na pewno robią się z tego duże sumki i Allegro opłaca się trzymać je u siebie na koncie ( nawet te 2-3 dni, ile teoretycznie mogą). Firma oczywiście zaprzecza i twierdzi, że w ogóle dopłaca do tej funkcji, ale jak jest naprawdę, tego nie wiadomo.
|
Jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć, że robią z własnej woli coś, do czego nie dopłacają... Nie wiedziałem, że pieniądze przelewane w ten sposób nie trafiają bezpośrednio na konto sprzedającego, jeśli tak to rozumiem krytykę metody (bo dla wpłacającego rzeczywiście jest wygodna).
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Żartujesz, czy naprawdę nie widzisz ~1000x większego serwisu aukcyjnego?
|
Tu się zgadzam z Andrzejem i Oktawianem - ze swojej perspektywy (miejsca zamieszkania) łatwo Ci mówić