Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.05.2010, 14:18   #106
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Oktawian89 Podgląd Wiadomości
A nie wspomnę już o tym gównie płacę z allegro
Które wciskają na chama. Po jakimś miesiącu ogarnąłem się, że na tym koncie mam jakieś 300 zł bo ludzie zamiast na moje konto wpłacali tam a ja paczek nie wysyłałem bo kasy nie było na prywatnym koncie i bach dostałem negatywa oraz neutrala
No to teraz już wiemy, dlaczego zwrócili uwagę na Twoje konto. Dostałeś przez niedopatrzenie negatywa, zapewne ktoś zgłosił sprawę na Allegro, bo myślał, że został oszukany i obsługa serwisu przy okazji interwencji wykryła nieścisłość. Szkoda, bo gdyby nie to, to zapewne w ogóle by tego nie zauważyli (a może lepiej, bo mogliby zauważyć przy jakimś automatycznym przesiewie za dwa lata i przy pięciuset komentarzach)?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Plus i minus.

A ponieważ nie ma jednocześnie możliwości wyłączenia tej opcji (tzn. jest pośrednia - można jako sposób odbioru podać tylko odbiór osobisty, wtedy nie będzie możliwości płatności przelewem - tą można podać dodatkowo w opisie aukcji, bądź wiadomości dla kupującego) to na pewno robią się z tego duże sumki i Allegro opłaca się trzymać je u siebie na koncie ( nawet te 2-3 dni, ile teoretycznie mogą). Firma oczywiście zaprzecza i twierdzi, że w ogóle dopłaca do tej funkcji, ale jak jest naprawdę, tego nie wiadomo.
Jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć, że robią z własnej woli coś, do czego nie dopłacają... Nie wiedziałem, że pieniądze przelewane w ten sposób nie trafiają bezpośrednio na konto sprzedającego, jeśli tak to rozumiem krytykę metody (bo dla wpłacającego rzeczywiście jest wygodna).

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Żartujesz, czy naprawdę nie widzisz ~1000x większego serwisu aukcyjnego?
Tu się zgadzam z Andrzejem i Oktawianem - ze swojej perspektywy (miejsca zamieszkania) łatwo Ci mówić

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online