Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2010, 09:58   #19
ammonx
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.05.2010
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Open PS2 Loader v.07 - prośba o pomoc

Przede wszystkim chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum. Konsolą "bawię" się od niedawna (właściwie to konfiguruję ją dla dziecka), więc może moje pytania mogą wydać się banalne. Ale mimo wszystko bardzo proszę o odpowiedzi.
Konsola to slim 70004 (nie przerabiana). Karta z FMCB w drugim slocie (wszystkie ścieżki dostępu poprawione). Wszystko działa bez problemów z wyjątkiem USBAdvance, które widzi grę przerobioną USBUtil v2.00 tylko przez chwilę. Później aplikacja nie widzi urządzenia. Dałem więc sobie z tym spokój i wrzuciłem Open PS2 Loader v.07 do folderu BOOT. Wszystko działało pięknie z USB do momentu, gdy w opcjach OPL zmieniłem ustawienie urządzenia, z którego ma startować (z USB na HDD). Od tego momentu Open PS2 Loader v.07 wiesza się w momencie, kiedy powinno pojawić się jego menu. Nie mogę więc zmienić ponownie ustawienia na USB. Próbowałem już chyba wszystkiego - usunąłem .elf, usunąłem jego powiązanie z menu w konfiguracji FMCB, ściągnąłem czysty plik OPL v.0.7 i wrzuciłem go ponownie, odpalałem odpalałem go też z mass. Wszystko na nic. Za każdym razem wiesza się w tym samym miejscu. Czy można coś z tym zrobić? Czy gdzieś zapisało się to zmienione przeze mnie ustawienie? Co zrobić, aby ponownie móc uruchamiać Open PS2 Loader v.07 i korzystać z pendrive'a? Muszę dodać, że OPL v.06 odpala się bez problemu. Liczę na pomoc od osób bardziej ode mnie obeznanych z tematem.
I jeszcze drugie krótkie pytanie - czy da się (a jeśli tak to w jaki sposób) umieścić na pendrive kilka gier tak żeby OPL widział ich listę i można byłoby wybrać którą uruchomić (wolałbym ustawić taki sposób uruchamiania dla dziecka).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post