Dyskusja: Powódź
Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2010, 14:52   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin Podgląd Wiadomości
Oława tonie... fala dopiero idzie... zamknięte są dwie duże dzielnice i będzie ewakuacja prawobrzeżnej cześć miasta... Wrocławianie trzymajcie się, fala jest większa niż podają media i synoptycy
No widziałem dzisiaj Odrę i zaczyna to wyglądać ciekawie. Co prawda zapasu w tym miejscu (most Trzebnicki/Osobowicki) jest jeszcze dużo, bo wały są wysokie, ale już są wyraźnie zalane tereny, które zwykle są dobre 2-3 metry nad wodą (i gdzie jest jakiś plac zabaw, klub sportowy, jakieś boiska itp.). A główna fala ma dopiero przyjść.

W sumie sam nie wiem. Patrząc na to nie spodziewam się jakiś dużych powodzi we Wrocławiu, ale ludzie tak wręcz panikują (do mojej mamy dzwoniło już kilka osób, żeby robić zapasy wody), że zaczynam się zastanawiać, czy może tego nie bagatelizuję. W końcu już raz te wały okazały się jednak za niskie.. Ale trudno mi porównywać tamte wydarzenia z tymi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post