Cytat:
Napisany przez ammonx
Wszystko działało pięknie z USB do momentu, gdy w opcjach OPL zmieniłem ustawienie urządzenia, z którego ma startować (z USB na HDD).
|
Opcja ta nie określa nośnika, z którego ma startować program, tylko które menu będzie się wyświetlać po włączeniu programu (SMB, IDE lub USB). ;]
Cytat:
|
usunąłem .elf, usunąłem jego powiązanie z menu w konfiguracji FMCB, ściągnąłem czysty plik OPL v.0.7 i wrzuciłem go ponownie, odpalałem odpalałem go też z mass. Wszystko na nic.
|
Bo to co robisz jest bez sensu. ;]
Jeśli podejrzewasz, że za ten stan rzeczy odpowiada konfiguracja OPLa, to usuń jego plik konfiguracyjny (jest w mc0:/SYS-CONF/usbld.cfg, w starszych opnps2ld.cfg).
Cytat:
|
Muszę dodać, że OPL v.06 odpala się bez problemu.
|
Bo 0.6 odczytuje i zapisuje cfg pod inną nazwą. ;]
Cytat:
|
od 1 do 4 w zależności od wielkości płyty
|
Od 1 do 9, w zależności od wielkości płyty.
Twój błąd polega na tym, że jak już masz jedną grę rozparcelowaną na części to tworzysz nowe, zamiast *najpierw* wczytać plik z index'em gier, czyli ul.cfg.
- - -
Cytat:
Da sie umiescic kilka gier na penku.
W katalogu glownym karty jest plik opl.cfg lub nawet caly katalog OPL i w nim plik konfiguracji - ewentualnie w folderze boot.
Przeszukaj karte i usun, chyba nawet w broswer ps2 jest widoczny bad block, ktory jest folderem z konfiguracja opl. Usun i bedzie ok.
A 0.6 odpala bo nie tworzy sobie pliku z konfiguracja.
|
Źle mu doradzasz. Napisał, że OPL07 ma w mc1:/BOOT/. Poza tym tylko w gui branch-ach konfig jest w ./opl.cfg lub ./SYS-CONF/opl.cfg. W 0.7 jest jeszcze po staremu.
Corrupted Data to nie bad block. ;]
v0.6 Tworzy, ale w mc0:/SYS-CONF pod inną nazwą.