1. nie widzisz drobnej różnicy pomiędzy firmawre a sprzętem. kłopot był z więc z softem (i dotyczył regionów) a nie z samym sprzętem. więc nie przesadzał bym z opinią, że nagrywarki Pioneera są denne.
2. wiem, że LG wypuściło do sprzedaży tylko jeden model DVDRW - możesz mi powiedzieć jaki jest ten drugi

3. chyba tylko twoje nagrywarka nagrywa DVD-RAM x2 bo inne napewno nie - sprawdź sam
http://www.lgdvd.de/index2.htm
4. Toshiba spieprzyła ten model nagrywarki (miałem ją) i pewnie dlatego jest taka tania.
5. skoro nie widzisz związku pomiędzy ceną a jakością to kup jakiś inny sprzęt LG (kino domowe albo TV) i porównaj z Panasonicem, Sony Pioneerem albo Onkyo. owszem robią całkiem dobre i tanie rzeczy ale to przedostania półka i pewnie długo tak będzie.
6. sam piszesz, że płytka nagrana w Nero odtwarza się na Denonie a nie chce na Pioneerze 350. nie przyszło Ci do głowy, że wina leży jednak po stronie tego konkretnego odtwarzacza nie softu

świadczą o tym twoje przykłady. poprostu niektóre odtwarzacze bardziej restrykcyjnie traktują DVDR-y. ja testowałem je na paru markach i modelach - ty mówisz o jednym konkretnym, więc chyba moja opinia jest bardziej wiarygodna - nie sądzisz ?
7. jak ktoś nie umie wykorzystać możliwości jakie daje upgrade softu to faktycznie może mieć problemy z wypalaniem na nowych nagrywarkach

7. to że pliki dvd robione przez DVD2One kiepsko się wypalają z Nero, to nie jego wina Nero tylko twrócy DVD2One, który zresztą zapowiedział poprawić ten błąd w przyszłości.
8. też przejrzałem dział DVD Burning na Doom9 i jakoś nie znalałem tych dziesiątków maili o błędach Nero - może jednak jakieś poważne cytaty podasz ?
pozdrawiam