Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2010, 10:00   #11221
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Andrzejj9, to nie wiesz że u nas zawsze wydajemy 6 razy więcej ?
I do tego wcale nie potrzebujemy powodzi!

Jak trzeba zakupić nowe samoloty, to za awionetki płacimy jak za A380.
Jak trzeba wybudować autostradę, to za 1km płacimy jak za 10 w szwajcarii (i po roku potrzebny remont).
Jak trzeba kupić gaz to płacimy 20% więcej niz pozostali.
Jak Polak chce obejrzeć film na blurayu to płaci niebotyczne pieniądze a ten sam film na ebayu chodzi za grosze.
Jak Polak chce zatankować to płaci duże pieniadze za paliwo które jest tak marne, że właśnie rozwaliło mu pompę paliwa za 4000zł.
Jak trzeba kupic leki to na listę refundowanych dziwnym zbiegiem okoliczności trafiają te najdroższe, w dodatku państwo bez mrugnięcia zgadza sie płacić za nie 10 razy więcej niz wynosi cena rynkowa i nikt tego nie zauważa!

Ale jak coś komuś trzeba to...
Wyślemy połowę wojsk do afganistanu za 5 zdezelowanych samolotów w zamian (w końcu okazują sie jeszcze bardziej zdezelowany niż miały być i dwa lata później)
Sprzedamy wszystko za 10% wartości, a potem będziemy kupwać produkty z tych zakładów za 300%.
Pozwolimy zagranicznym marketom nie płacić podatków i rozrastać sie bez ograniczeń, aby łatwiej wybiły nasz rodzimy handel.
Dopłacimy do unii miliard euro albo moze i więcej bo przeciez mamy tu oaze bogactwa i spokoju w morzu kryzysu, nie to co biedne Niemcy i Francja.

itd.

Dlatego uważam że tegoroczna powódz nie będzie miała większego wpływu na naszą gospodarkę, ponieważ ona w cudowny sposób i tak przeczy prawom ekonomii.
Już dawno powinniśmy być bankrutami większymi niż Grecja.
Obawiam sie że jesteśmy. Tylko jeszcze nie wiemy.

Nie mam pojęcia jak nasz mały kraj który od dziesięcioleci tonie w długach, w którym ZUS pożycza pieniadze w komercyjnych bankach na wypłate emerytur, w którym nie ma pieniędzy na NIC (na leczenie, na edukacje, na autostrady, na wojsko, na nowe samoloty dla rządu, nawet na załatanie dziury w środku miasta) można było uznać za tego który do unii ma coś jeszcze dopłacać, bo nam tu tak dobrze że aż nie wiem.

A teraz jeszcze mamy pomagać Grecji. Ciekaw jestem za co.

Z tego co tu napisałem moznaby zrobić ładny demotywator.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.05.2010 o godz. 10:17
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online