Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2010, 10:52   #1
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Regedit nie zapamiętuje zmian.

Od dawna przerzucam sobie dane na partycję inną, niż systemową. Do tej pory wystarczał mi regedit - ale na Picasę nie ma sposobu.

Więc skorzystałem z porady i... nie działa.

Znaczy tak - skopiowałem dane na inną partycję, wyedytowałem klucze regeditem (w tym również te, które zazwyczaj przenoszę TweakUI). Niby zapisał, ale po restarcie stare wróciło - wszystkie dane na C:

Myślałem, że rejestr mam tylko do odczytu - ale nie. TweakUI zapisał zmiany i są one widoczne po restarcie. Już nie wracają do fabrycznych ustawień. Tylko, że danych Picasa nie potrafi przenieść.

Czemu regedit nie zapamiętuje zmian? Co to może być i jak naprawić? XP SP3.

Update
Mojsa głupia blondyn edytowała klucze w gałęzi Shell Folders zamiast User Shell Folders

Wszystko działa jak należy. I Thunderbird, i Firefox od razu chciały tam profil zakładać po odpaleniu z przełącznikiem -p, jak wskazywałem folder

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 28.05.2010 o godz. 11:46
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online