|
Ad.1.
Nie mam pojecia z czym byl problem - ale BYL. Polecam wiec zakup nagrywarki nie stwarzajacej problemow.
Ad.2.
DAD-8020B - to byl DVD-RAM.
Ad.3.
Moze sprobuj znalezc fotke kartonu - pierwsza ikona w dole po lewej stronie powinformuje Cie, ze DVD-RAM nagrywa 2x.
Ad.4.
Jakos wcale mnie nie dziwi "firmowy" knot.
Ad.5.
Moze inaczej - mercedes jest lepszy od opla i rzeczywiscie jest drozszy. Problem w tym, czy jesli jest 5 razy drozszy to czy jest 5 razy lepszy? To dlatego Chip stosuje 2 kryteria jakosci - tip power- najlepsze bez wzgledu na cene i tip econo - czyli najlepszy stosunek jakosci do ceny.
Ad.6.
Jak wiec wyjasnisz, ze plytka nagrana nero nie dziala w pionku 350, a plytka nagrana recordnow dziala bez problemow? Nie jest to tylko moja opinia - cytaty zamiescilem w poprzednim poscie. Gdyby wina lezala po stronie odtwarzacza, ktory nie czyta dvd-r, nie powinien czytac i po nero i po recordnow. Gdyby kwestia byl nosnik - byc moze nie czytalby princo, a czytal maxella. niestety czyta wszystko, procz nero. Plyte widzi, jednak film nie startuje.
Ad.7.
Dodajmy, ze upgrade softu moze bezpowrotnie zniszczyc sprzet, jesli wgrasz niewlasciwy bios, albo podczas upgrade'u wylacza Ci prad na przyklad. Dodajmy, ze gwarancja tego nie obejmuje. Tak wiec dzieki - ostatnio przegladalem strone LG i do mojego dvd-romu maja ten sam firmware co mieli jakies 2 lata temu. Nie daja nowego - po prostu wypuscili dobry, wiec co zmieniac?
Ad.7b.
Obawiam sie, ze o "niepelnej" kompatywilnosci nero slyszano juz przed koncem stycznia, gdy pojawil sie dvd2one. Mysle, ze autor chcial raczej ustrzec sie przed pytaniami "dlaczego nie dziala - wypalalem najlepszym programem :-)".
Ad.8.
30 dni temu:
"All DVDs burned with nero (latest available version) won't play in standalones AND powerdvd (from dvd)" odpowiedz w watku: "I can't stress this enough but Nero 5.5.10.0 has bigger bugs than it's predecesor, 5.5.9.17. But 5.5.9.17 is alot stabler. Deinstall 5.5.10.0 and use 5.5.9.17"
I dalej:"I use to use Nero 5590. It worked fine but the disc would only work on my player. So i switched to PrimoDVD to burn my VIDEO_TS folder and now the dvds work on all players i have tested. Its a good tool."
kolejny:"So, back on topic: I agree with all others in this thread that Nero 5.5.10.0 is unreliable in DVD burns (although, in my experience, the 444 plays them just fine). If burns using nero work for you and your SA player - great - but dont it expect them to necessarily work on your neighbours player. "
kolejny member pisze w innym watku: "For me the best is PrimoDVD, sadly Nero is not good for "compatibility" when burning DVD's"
moderator:"Success with the DVD stand alone that woundn't play with anything made by Nero. I tried two other methods and both worked.
The first was to have IFO edit make an image and then burn with RecordNow Max and the second was to simply have RecordNow Max burn the Video_TS and Audio_TS directories in data mode"
znowu: "I have 3 DVD players and anything made in Nero only works in 2 out of the 3 players. Nothing I do can get that third player to work with a Nero authored disc.
If I use RecordNow Max I get 3 out of 3 all the time."
No i moze w ramach podsumowania: "burning without joilet, dvd files made in scenarist, standalone dvd player say "error" ... . some burned dvds works and anothers dont, using pionner media. when using InstantCD+DVD ALWAYS works.
maybe the version 5.5.99.99........"
Wystarczy? nie wiem czy sens dalej to ciagnac.
pzdr
|