Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2010, 12:40   #548
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Nie wiem czy są na to plasterki...

Katolików się chowa w tym kraju po katolicku,
No a jak sobie wyobrazasz inaczej?
Cytat:
dzięki Bogu, taki to kraj z taką historią i takim narodem, co się polskości nigdy nie wyparł.
Mylisz katolicyzm z polskością.
Gdybyś się przykładał na lekcjach historii, to z cala pewnością byś wiedział, ze największą potęga i rozwój przypadały na czas największej religijnej tolerancji w Polsce.
I wiedział byś, ze ponad 70 procent tej tolerancyjnej szlachty, mieszczaństwa i ludzi oświeconych to byli kalwini, luteranie i podobni.
I żaden Król Jegomość, biskup, czy inny jezuicki fanatyk nie mógł podskoczyć.
Ten katolicki fanatyzm i potęga kościoła zrodził się z kontrreformacji.
Zauważ, ze upadek Rzeczpospolitej Obojga Narodów (a dokładnie Rzeczpospolitej Trojga Narodów) zaczął sie od kontrreformacji i trwa nadal.

(nawiasem, nawet za patrona mamy zdrajce i oszusta -Sw. Stanisław. O innych nie wspomnę)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post