Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2010, 17:41   #557
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
Yaholu, więc będąc nauczycielem historii, jakbyś wyjaśnił dzieciom sposób odróżnienia barbarzyńcy od szlachetnego odmieńca? Pytanie wcale nie złośliwe, jeślibyś tak pomyślał.
Gdybym, nie daj Panie, został nauczycielem, dajmy na to synów Miłościwie Nam Panującego, to dość łatwo i wprost, wykazał bym różnice miedzy odmieńcem, wygnańcem za wiarę i przekonania, od czerni szukającej poprawy warunków bytowania kosztem moich przyszłych poddanych.
Co więcej,owego odmieńca bym chronił i wspierał, natomiast barbarzyńską tłuszcze, odprawił bym od bram,nie mając litości.

Cytat:
Na marginesie, niekoniecznie chcę z Tobą spierać się, co do samej obecności Azjatów w Polsce. W przypadku Wolniewicza chodziło mi raczej o język używany przez profesora. Jeśli zaczniemy szczekać jak psy, jadem pluć - to czego my mamy bronić przed "barbarzyńcami", jakich wartości? Owszem, nie chciałbym, abyśmy tu mieli drugą Francję, ale też nie chciałbym aby ton nadawali ludzie posługujący się takim językiem.
Nie wdając sie w szczegóły, profesor Wolniewicz, jest etykiem chrześcijańskim, a to tłumaczy wiele,a nawet wszystko.
Ma poglądy kontrowersyjne, i zgodne z tradycyjnymi wartościami katolickimi, co widać, słychać i czuć.
Żeby było zabawniej, z niektórymi tezami, profesora, zgadzam sie częściowo, lub w porywach nawet całościowo.
Z tezami nie implikacjami wynikającymi z owych tez.
Co stanowi pewna drobna, ale istotna różnice.

Cytat:
Napisany przez ed
Komunizm ma za to argumenty wykreowane na daną chwilę, jak się nie da inaczej, to się je bagnetem wycina w masie wiernych przygłupów.
Nie chwytam:
-komunista nie jestem - jeżeli juz to zgniłym liberałem z odchyleniem monarchistycznym.
-przygłupem tez nie - raczej ujął bym to jako - nieszkodliwy wariat.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!

Ostatnio zmieniany przez yahol : 10.06.2010 o godz. 17:45
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post