Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2010, 16:33   #1
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Angry "Wybiórcze" działanie portów USB - duży kłopot niestety...

...stało się w ostatnich tygodniach (wcześniej było dobrze).

Laptop przestał widzieć większość urządzeń podpinanych do USB.

Co widzi:

- mysz,
- modem HSDPA,
- stację pogodową,
- czytnik kart pamięci.

Czego nie widzi:

- zewnętrznych dysków twardych (3.5 cala, z własnym zasilaniem rzecz jasna),
- zewnętrznych dysków 2.5 cala (kontrolka zasilania świeci mimo wszystko),
- zewnętrznych nagrywarek (zarówno slim, jak i "normalnych", z własnym zasilaniem),
- hubów USB (sprawdzałem 2 czteroportowe i 2 siedmioportowe, z własnym zasilaniem i bez),
- pendrive'ów.

W najlepszym razie pojawia się komunikat jak niżej:

-schowek00561.png

Odinstalowałem wszystko, co widać na screenie:

-schowek00560.png

Po restarcie i automatycznej instalacji laptop "zobaczył" przez chwilę siedmioportowego aktywnego huba z podpiętymi trzema dyskami (każdy miał własne zasilanie) - do dysków jednak nie było dostępu (tylko root foldery widoczne, zaznaczone jako puste). Po kolejnym restarcie (wymuszonym przez systemowy komunikat o tej konieczności po instalacji sterowników) sytuacja wróciła do punktu wyjścia - znikło.

Dell inspiron 1520, XP pro SP3 (en), najnowsze sterowniki i aktualizacje.

Co dalej robić, bo od pięciu godzin się męczę i już mnie szlag trafia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online