Cytat:
Napisany przez Berion
'Grową' teraz już chyba tak. Wystarczy spojrzeć na exclusive'y i lineup nadchodzących gier. Technologii niekoniecznie, PS3 też się sypie, a i grafika jest sensowniej przemyślana w Xie.
|
Z grafiką jest różnie, ale potencjał PS3 ma chyba większy. Technologicznie ma znaczną przewagę nad XBoxem, a i napęd BR dodatkowo czyni ją bardzo atrakcyjną dla wielu osób (zarówno pod względem gier - większa pojemność, jak i możliwości odtwarzania filmów).
Cytat:
A jak wg. Ciebie mieli wykorzystać? To deweloperzy zadecydowali, jakby nie patrzeć, jakie tytuły na co wydawali. ;]
|
No nie wiem. Myślę, że polityka producenta ma bardzo duży wpływ na to, co jest na konsolę produkowane. Zresztą wynikało to również z wielu wypowiedzi szefów tej części Sony (odpowiedzialnych za PSP), którzy przyznawali się do zbyt małych nakładów na gry na tą platformę i zapowiadali zmianę tego w przyszłości.
Cytat:
Jakie wg. Ciebie to są te "duże" a jakie "gameboy'owate"? Nie rozumiem za bardzo.
|
Różne GTA, GoW, PoP, NFS czy wiele innych konwersji z PC i konsol stacjonarnych to dla mnie tytuły duże. Coś, co świetnie wygląda na dużym ekranie i jest na nim grywalne z dobrym kontrolerem, ale już niekoniecznie na ograniczonym technologicznie malutkim urządzeniu. Z kolei Gameboy od zawsze kojarzył mi się z prostymi platformówkami, grami logicznymi i zręcznościowymi i choć to też trochę się zmieniło, to i na najnowsze wersje sporo jest tego typu tytułów.Takich, których na PSP nie ma praktycznie w ogóle.
Cytat:
Minis to szmelc dla casuali. Ich jakość dorównuje pierdom na komórki. Po co Ci to? ;]
|
Niektóre może, jednak jest w nich sporo tytułów (no.. może trochę), których od zawsze na PSP brakowało. Choć typowych platformówek i gier tego typu też jeszcze nie ma. Ale są chociaż pinballe
A co do komórek.. To nie nadaje się do gier. Nawet jeśli jakiś tytuł wyglądałbym tak samo na komórkę i PSP, to na tej ostatniej przynajmniej dałoby się w niego grać.
Telefony służą do dzwonienia..
Cytat:
Nie masz dostępu do PSS z poziomu XMB? Przecież nie musisz tego kupować na PC.
|
Dla mnie równie 'wygodne' jak Media Go. Czemu nie mogę po prostu wejść na stronę, przejrzeć screeny, obejrzeć ewentualnie video, przeczytać opis i przy ewentualnym zdecydowaniu się na zakup, opłacić przelewem lub PayPalem i ściągnąć na dysk. Prost wygodnie i.. jest tak praktycznie w każdym znanym mi sklepie internetowym z grami, czy internetowej platformie typu Steam (której już bliżej do Media Go, ale która przynajmniej dobrze działa). Po co mam komplikować sobie życie dodatkowymi aplikacjami, w których na dodatek praktycznie nic nie da się zrobić?
Cytat:
Ja myślę, Andrzeju że nie masz za bardzo rozeznania w rynku gier na PSP/NDS. To co napisałeś jest nieprawdą. ;]
|
W PSP jestem dość na bieżąco. W NDS przyznaję nie, ale czasami widzę jakieś zapowiedzi i na tej podstawie mam takie wrażenie. Choć zdaję sobie sprawę, że wraz z nowymi wersjami konsolki Nintendo zmienia się także charakter tytułów na nią wydawanych. Ale do PSP chyba jeszcze daleko.
Cytat:
Mało kto zdaje sobie sprawę, że w traileru były specjalnie przygotowane 3d. Cała gra będzie utrzymana w takim samym stylu jak jedynka. I dobrze.
|
Dla mnie trochę szkoda, bo ten fragment naprawdę wyglądał świetnie. Ale.. w jedynkę nie zagrałem, w dwójkę na razie też nie planuję, więc w sumie jest mi to obojętne

(jak pisałem, ostatnio więcej czytam na temat gier niż gram)
Cytat:
Poza tym Tales of Monkey Island to nie to samo co Secret of Monkey Island 1/2 - Special Edition. Nie ten poziom.
|
A szkoda..