Dyskusja: E3 - 2010
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.06.2010, 10:31   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
'Grową' teraz już chyba tak. Wystarczy spojrzeć na exclusive'y i lineup nadchodzących gier. Technologii niekoniecznie, PS3 też się sypie, a i grafika jest sensowniej przemyślana w Xie.
Z grafiką jest różnie, ale potencjał PS3 ma chyba większy. Technologicznie ma znaczną przewagę nad XBoxem, a i napęd BR dodatkowo czyni ją bardzo atrakcyjną dla wielu osób (zarówno pod względem gier - większa pojemność, jak i możliwości odtwarzania filmów).

Cytat:
A jak wg. Ciebie mieli wykorzystać? To deweloperzy zadecydowali, jakby nie patrzeć, jakie tytuły na co wydawali. ;]
No nie wiem. Myślę, że polityka producenta ma bardzo duży wpływ na to, co jest na konsolę produkowane. Zresztą wynikało to również z wielu wypowiedzi szefów tej części Sony (odpowiedzialnych za PSP), którzy przyznawali się do zbyt małych nakładów na gry na tą platformę i zapowiadali zmianę tego w przyszłości.

Cytat:
Jakie wg. Ciebie to są te "duże" a jakie "gameboy'owate"? Nie rozumiem za bardzo.
Różne GTA, GoW, PoP, NFS czy wiele innych konwersji z PC i konsol stacjonarnych to dla mnie tytuły duże. Coś, co świetnie wygląda na dużym ekranie i jest na nim grywalne z dobrym kontrolerem, ale już niekoniecznie na ograniczonym technologicznie malutkim urządzeniu. Z kolei Gameboy od zawsze kojarzył mi się z prostymi platformówkami, grami logicznymi i zręcznościowymi i choć to też trochę się zmieniło, to i na najnowsze wersje sporo jest tego typu tytułów.Takich, których na PSP nie ma praktycznie w ogóle.

Cytat:
Minis to szmelc dla casuali. Ich jakość dorównuje pierdom na komórki. Po co Ci to? ;]
Niektóre może, jednak jest w nich sporo tytułów (no.. może trochę), których od zawsze na PSP brakowało. Choć typowych platformówek i gier tego typu też jeszcze nie ma. Ale są chociaż pinballe

A co do komórek.. To nie nadaje się do gier. Nawet jeśli jakiś tytuł wyglądałbym tak samo na komórkę i PSP, to na tej ostatniej przynajmniej dałoby się w niego grać.

Telefony służą do dzwonienia..

Cytat:
Nie masz dostępu do PSS z poziomu XMB? Przecież nie musisz tego kupować na PC.
Dla mnie równie 'wygodne' jak Media Go. Czemu nie mogę po prostu wejść na stronę, przejrzeć screeny, obejrzeć ewentualnie video, przeczytać opis i przy ewentualnym zdecydowaniu się na zakup, opłacić przelewem lub PayPalem i ściągnąć na dysk. Prost wygodnie i.. jest tak praktycznie w każdym znanym mi sklepie internetowym z grami, czy internetowej platformie typu Steam (której już bliżej do Media Go, ale która przynajmniej dobrze działa). Po co mam komplikować sobie życie dodatkowymi aplikacjami, w których na dodatek praktycznie nic nie da się zrobić?

Cytat:
Ja myślę, Andrzeju że nie masz za bardzo rozeznania w rynku gier na PSP/NDS. To co napisałeś jest nieprawdą. ;]
W PSP jestem dość na bieżąco. W NDS przyznaję nie, ale czasami widzę jakieś zapowiedzi i na tej podstawie mam takie wrażenie. Choć zdaję sobie sprawę, że wraz z nowymi wersjami konsolki Nintendo zmienia się także charakter tytułów na nią wydawanych. Ale do PSP chyba jeszcze daleko.

Cytat:
Mało kto zdaje sobie sprawę, że w traileru były specjalnie przygotowane 3d. Cała gra będzie utrzymana w takim samym stylu jak jedynka. I dobrze.
Dla mnie trochę szkoda, bo ten fragment naprawdę wyglądał świetnie. Ale.. w jedynkę nie zagrałem, w dwójkę na razie też nie planuję, więc w sumie jest mi to obojętne (jak pisałem, ostatnio więcej czytam na temat gier niż gram)

Cytat:
Poza tym Tales of Monkey Island to nie to samo co Secret of Monkey Island 1/2 - Special Edition. Nie ten poziom.
A szkoda..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post