Chętnie posprawdzam (ale tradycyjnie wieczorem

), bo spodobało mi się działanie tego jednego. Jeśli można w ten sposób dodatkowo rozszerzyć funkcjonalność Opery to czemu nie, może znajdę coś ciekawego dla siebie
(co do nazwy pliku to żadnej nie zmieniałem. Sprawdzę jeszcze na wszelki wypadek ściągając jeszcze raz, ale na pewno nic poza wrzuceniem do stworzonego katalogu nie zrobiłem)
Z rzeczy związanych z tematem. Przy okazji przeglądania forum HDTV trafiłem na link do jednego trailera na stronie Apple. Nie byłoby w tym nic dziwnego, bo bywałem już na tej stronie w przeszłości, ale zdziwiła mnie reakcja Opery po wybór najwyższej rozdzielczości (i jak się okazało, każdej innej). Otóż zamiast otwarcia okna z filmem, pojawiła mi się możliwości.. jego ściągnięcia

Dodatkowo z wyborem wielkości i chyba także formatem. Sprawdziłem później jeszcze kilka innych filmików i w każdym miałem taką możliwość. Co ciekawe ściąganie odbywało się nie poprzez wbudowany manager Opery, ale w jakimś programie zewnętrznym (nie pamiętam teraz nazwy, a jestem na innym komputerze, ale sprawdzę później i wrzucę też jakiegoś screena). Dodatkowo był to komputer, na którym nie bawiłem się z tymi wszystkimi skryptami i dodatkowymi rozszerzeniami.
Co ciekawe, jak przed chwilą sprawdziłem tę stronę na innym komputer to tutaj tej opcji nie mam.. Możliwe, że już tak pogubiłem się z testowaniem tego wszystkiego, że i na tamtym komputerze sprawdzałem coś, o czym nie pamiętam, ale w takim razie muszę dojść do tego, co to jest, bo działa również bardzo dobrze
Wspomniany trailer, od którego się zaczęło:
http://trailers.apple.com/trailers/s...tures/2012/hd/