Co do jakości zdjęć, to jeszcze nie wyrobiłem sobie jednoznacznej opinii. Widziałem kilka bardzo dobrych, widziałem także słabe pod względem jakości. Trudno powiedzieć.
Na pewno w oryginale (100%) na monitorze nie wyglądają rewelacyjnie, ale już po pomniejszeniu, czyli na dobrą sprawę sposobie, w jaki przegląda się je w 99% przypadków, jest już znacznie lepiej. Na odbitkach również, z tego, co czytałem, wychodzą dobrze. Z pewnością nie jest to jakość lustrzanki, ale czy jest duża różnica w porównaniu do innych aparatów z tego segmentu, nie byłbym już taki pewien.
Muszę jeszcze poczytać opinie na zagranicznych portalach. Mam kilka adresów stron, na których przeprowadzają bardzo dokładne i profesjonalne testy. Zobaczę, jak tam był oceniany.
Co do ceny to 1800 raczej bym za niego nie dał. To już trochę za blisko lustrzanki i nawet z taką funkcjonalnością cena nie jest uzasadniona. 1500 to max, a liczbyłbym jeszcze na mniej. Z tym, że ja rzadko patrzę na ceny w Polsce, bo te nawet przy obecnym kursie dolara, potrafią być bardzo zawyżone.
-----
EDIT
Naprawdę, jeśli jakość zdjęć będzie zadowalająca, to aparat ideał
http://www.youtube.com/watch?v=f7EoAE14Z9k