Cytat:
|
Mam mieszane uczucia, co do tych ciągłych aktualizacji.
|
Instalowanie najnowszych wersji programów nie powinno być odciąganie chociażby ze względów bezpieczeństwa.
Cytat:
|
W najnowszej wersji Opery programiści skupili się na kilku ważnych tematach. Przede wszystkim poprawiono szybkość wczytywania stron WWW. Zdaniem producenta testy wykazały, że Opera 10.60 jest tu o 50% szybsza, niż jej poprzedniczka.
|
Chwyt marketingowy ot co.
Cytat:
|
Udostępniono również geolokację. To rozwiązanie ma pomóc użytkownikowi w wyszukiwaniu informacji z jego okolicy. Przeglądarka przesyła informacje o położeniu geograficznym komputera, co wykorzystywane jest podczas korzystania z wyszukiwarek.
|
Wolę już serwis Lokter.pl
Cytat:
|
Z różnych względów muszę na raz otwierać nawet po 30 stron MySpace przeładowanych treścią i grafikami.
|
Czasami mi się zdarza otwierać i po ~100kart

(przy korzystaniu z czytnika RSS) i nie miałem zwiechy. System potrafi przymulić (mam tylko 768MB RAM) ale nie przeszkadza to w przeglądaniu tych stron.
Dodam, że najnowszy lisek wszystkie wtyczki (Flash itp)uruchamia w oddzielnym procesie co uniemożliwia wyłączenie przeglądarki w przypadku błędu ze strony takiej wtyczki.