Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.07.2010, 08:01   #290
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam iPhone, Macbooka Pro, miałem Maca Pro i powiem jedno. Chętnie widziałbym w moim MBP blu-ray. Dlaczego? Otóż dlatego, że gdy mam wypalać płytę dla klienta, muszę specjalnie podłączać zewnętrzny napęd, który jest obsługiwany przez Mac OS X, nie można tylko odtwarzać takich płyt... M@X bez przesady! W teorii i praktyce sprzęt od Jobsa kierowany jest do zamożnych ludzi (ja się do nich nie zaliczam, ale może kiedyś, dzięki ciężkiej pracy będę mógł powiedzieć, że jestem bogaty). Ci ludzie, w tej chwili nie mają możliwości żeby normalnie obejrzeć nagrania z domowej kamery HD (AVCHD można co prawda odtworzyć np w VLC, ale typowy user Maca tego nie umie, bo trzeba się przebić przez strukturę dysku z kamery). Odtworzyć oryginalnego filmu blu-ray też nie można - wyobraź sobie, przychodzi typowy fan appla do domu z nowym filmem HD w ręku. Wkłada do swojego cudownego Maca i co? ZONK! Dlatego, że Steve uważa, że to jeszcze nie jest czas... Żenada.

Olewanie Maców na rzecz iPhone i iPada bardzo mi się nie podoba, ale na razie jakoś sobie radzę. Wiem tylko jedno - jeżeli chodzi o komputery, Apple przestało być dawno innowacyjne. Nie wprowadza nic, czego nie było od lat u konkurencji PC, np czytnik kart SD.. o zgrozo! Dobrze chociaż, że Mac OS X nie został zapomniany przez nich, ale patrząc się na ich rozwój, można przypuszczać, że zostanie.