Jestem za. Ba, jestem za wydzieleniem do odrebnego tematu o nazwie "Apple" ;-).
Scena? Tak dlugo jak bedzie umozliwiala piractwo (a praktycznie zawsze w ten czy inny sposob umozliwia) nie ma dla mnie racji bytu. Legalne uzytkowanie PS3 i iPhone'a polaczone z edystrybucja i przypisaniem tytulow do konta uswiadomilo mi, ze potrzeba robienia tzw. "kopii zapasowych" nie istnieje w tym wariancie. O tym juz zreszta dyskutowalismy w ktoryms z tematow - dopoki mam swoje gry i appy przypisane do konta, tak nie mam chorej potrzeby zajmowania przestrzeni dyskowej kopiami zapasowymi plikow, ktore moge sciagnac zawsze. Legalnie i ile razy mi sie spodoba. Ergo - niech scena nie doprowadza do piractwa i do utraty zysku producenta sprzetu. W koncu to oni wydali pieniadze, zeby sprzet wyprodukowac i moga go sprzedawac w formie jakiej im sie podoba - nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Gwarantuje Ci, ze Mickiewicz tez by sie wkurzyl gdyby ktos rok po premierze "Pana Tadeusza" rozrzucal na rynku XIII ksiege w formie ulotek ;-)...