Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.07.2010, 14:05   #11332
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Z tym abonamentem to jest troche kicha, bo wystarczy mieć telewizor. [...]
Bo to w zasadzie jest podatek za posiadanie telewizora, a nie abonament.
Cytat:
Ponadto ja żeby obejrzeć jedynkę i tak musze zapłacić abonament jakiejś platformie cyfrowej bo w naszym kraju nikt nie dba o darmowy odbiór FTA.[...]
Nie musisz płacić żadnej platformie - wystarczy antena na dachu.

Zresztą jest to często spotykane - u mnie jest dokładnie tak samo z abonamentem i dostępnością - albo masz antenę TV naziemnej, albo płać extra za dostępność na satelicie (za to nie ma wyboru - jest tylko jeden operator TV SAT, na dodatek zagraniczny).
Cytat:
Za radio w domu abonament. Ale za smartphone z radiem, odbiór przez internet albo w samochodzie abonamentu nie ma?
Za radio w samochodzie IMO jest.

Cytat:
[...]

A orientuje sei ktoś jak sprawdzają czy ktoś ma telewizor/radio? U mnie to akurat nie problem mam maszt na dachu (ale co z tego śnieg taki że nie da sie oglądać i ledwo słychać. Akurat dobre na LCD ), ale jeżeli ktoś nie ma? Wchodzą do domu? Przeszukują szafki czy nie ma radia? Czepiają sie radiobudzika?
U mnie - sprawdzają - najpierw sprawdzają czy płacisz, potem lukają czy jest antena, następnie wysyłają list, a później próbują się władować do domu.

Żeby nie było - ja płacę, chociaż niechętnie, bo też uważam, że to ukryty podatek od (wątpliwego) luksusu.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post