Dyskusja: Jaki telewizor HD?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.07.2010, 19:38   #819
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No właśnie miałem nawet o niego dopytać, bo będąc dzisiaj w sklepie raz, że został mi on polecony przez sprzedawcę (co jeszcze nie musi o niczym świadczyć), a dwa że mi też się spodobał i zwróciłem na niego uwagę. Zwłaszcza, że obok był wspomniany wcześniej model LG. Co prawda jakiejś wyraźnej różnicy w jakości obrazu nie dostrzegłem, ale zdecydowanie był on poprawny (może i faktycznie trochę przyjemniejszy dla oka niż w LG). Nie mogłem niestety pobawić się ustawieniami, bo telewizor stał dość wysoko i było to utrudnione, niemniej zwrócę jeszcze na niego uwagę.

Co prawda z tego, co widziałem, to na różnych forach dyskusje o LG vs Panasonic (i podobnie Samsung) są takie jak kiedyś z nagrywarkami, ale też pojawiają się opinię, że Panasonic ma po prostu lepszą elekronikę, co niekoniecznie musi się przekładać na jakość obrazu, ale może na trwałość telewizora. Jeśli jest w tym trochę prawdy, byłby to dla mnie istotny argument.

Co przemawia na minus:

- brak wejścia USB (LG ma, Samsung chyba też)

- brak odtwarzania filmów z kart (LG i Samsung mają) pamięci

- większy ciężar od konkurentów (około 26 kg w porównaniu do 20 - to w sumie zaleta, bo pewnie przekłada się na jakość, ale tu dla mnie ten ciężar jest też istotny, muszę sprawdzić ile ważył stary kineskopowy)

- większe zużycie energii (ok. 240w w porównaniu do ~200)

Nie wiem jeszcze jak z dźwiękiem, bo nie miałem okazji sprawdzić. Nie widziałem jednak, żeby ktoś na to narzekał, co zdarzało się w przypadku Samsunga.

Aha, powtórze pytanie - czy możliwa jest obsługa Panasonica bez pilota?

-----
EDIT

ehh.. widzę, że to byłoby zbyt proste. Pośpieszyłem się, ten model, który oglądałem, to TX-P42 C 2 E. I teraz pytanie za 1000 punktów. Czym one się różnią? (pomijam drobiazgi typu ilość wejść, wyjść, bo to nie ma większego znaczenia:

- seria X http://panasonic.net/avc/viera/eu201...asma_spec.html

- seria C http://panasonic.net/avc/viera/eu201...asma_spec.html

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 08.07.2010 o godz. 19:58
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post