Cytat:
Napisany przez Domi731
Bo wlasnie to tak jest BD to nowosc i pojawiaja sie problemy roznej masci . Poprostu liteON dla plyt BD nie jest dobra nagrywarka niestety czytalem testy i LG bije ja na glowe pod wzgledem mniejszej bledowosci nagranych plyt .
Ja mam LG BH08LS20 i nagrywa naprawde dobrze chyba ze poprostu cos zle nagrales moze jakiegos pliku brak albo predkosc za duza .
|
Dokładnie tak jest. Ja mam ten sam model LG i nie zdarzyło mi się spaprać płyty. Nagrałem ich około 220 sztuk i wszystkie Fortis. Do kosza wyrzuciłem 2 sztuki ale to z winy softu nagrywającego i to były początki mojej przygody z BD. No i LG rzeczywiście dominuje w kwestii nagrywarek Blu-ray. Pewnie Cię nie pocieszę, ale zrobiłeś kiepski zakup. Spróbuj jeszcze nagrywać z prędkością x2 a nie x4 może coś pomoże oraz sprawdź płytkę na większej ilości odtwarzaczy stacjonarnych może jest jakiś problem z Twoim sprzętem.
Proszę mi powiedzieć jak sobie radzi DVDFab z zapisem BD ale dwuwarstwowego. Czy ktoś już próbował zapisywać taki nośniki. Mam kilka sztuk materiałów, które potrzebuję zapisać na BD-DL, ale przed tą czynnością wolę się najpierw zapytać jako, że DL trochę kosztuje.