Tak czekałem, kiedy pojawi się ten temat. W takim razie kilka wyjaśnień... Na forum mamy 2 rodzaje reklamy: 1. Dla niezarejestrowanych użytkowników wyświetlają się reklamy Google Adsense (to są te 2 boksy pod belką z linkami).
Od 9 lipca wyświetla się też wywołana już reklama Netii. Wyświetla się ona tylko 3 razy dla każdego użytkownika. Jeżeli u Was jest inaczej, to znaczy, że blokujecie cookies albo macie coś zrąbane z przeglądarką.
Nie wiem, czy 3 razy odświeżyć stronę to aż tak wielki problem. Tak jak napisał pali, reklamy to jest nasze jedyne źródło utrzymania i to pewnie jeszcze bardzo długo się nie zmieni, bo żaden inny model nie działa porównywalnie.
Pływająca reklama została puszczona tylko dlatego, bo nie ma nic innego na lipiec. Jeżeli takie reklamy będą się pojawiać, to będą to naprawdę sporadyczne przypadki. Jeżeli będą bardzo Wam przeszkadzać, to zablokujemy je całkiem. Liczę jednak na Waszą wyrozumiałość.
Na temat blokowania reklam nie będę się rozpisywał, bo wiadomo, jakie jest moje stanowisko. Osobiście, wiem, że serwisy utrzymują się z reklam i na żadnej stronie ich nie blokuję. Korzystam z treści, które udostępniają, a to kosztuje.
Pozdrawiam znad tropikalnego Bałtyku