|
Kolejne dwie rzeczy, które mnie drażnią w tej nowej wersji.
Po pierwsze przycisk nowej zakładki obok już otwartych. Do tej pory, z tego co pamiętam, był 'klikalny' w całości. Teraz trzeba przycisnąć na tym dość małym plusie, co sprawia, że nie raz już przycisnąłem i czekam, czekam aż się strona otworzy (tej najnowszej wersji używam na wolniejszym komputerze, gdzie wszystko działa opóźnieniem) i dopiero widzę, że muszę przycisnąć jeszcze raz. Bywa to irytujące.
Druga kwestia to zaznaczanie i kopiowanie jakiś linków ze strony. Kilkukrotnie już po zaznaczeniu takiego zaczęła mi się strona z nim automatycznie otwierać (pomimo iż nie wybierałem tej opcji). Nie byłoby to może jeszcze złe, gdyby robiło się to w nowym oknie, jednak było w tym samym. Trzeba się więc cofać, na nowo szukać i zaznaczać link, upewniać się, że automatycznie pod niego nie przechodzi i dopiero otwierać nową stronę i tam go wklejać.
Jak dla mnie najbardziej nieudana do tej pory wersja Opery. Mam nadzieję, że wycofają się z niektórych zmian i poprawią wprowadzone przy okazji niedoróbki.