Obawiam się M@X, że za rok, góra dwa - kiedy już rozpadnie Ci się bga, będziesz musiał.

Ale tak, te modele, szczególnie CECHB były najlepsze bowiem oferowały najwięcej i najlepiej wyglądały (świeciuch z wypukłym logiem ;D).
@dziukers
A do czego Ci dysk 500GB? Do filmów/muzyki PS3 się nie nadaje (chyba, że ktoś ogląda jeszcze divx i słucha mp3

). Do przechowywania danych (zdjęcia, muzyka, filmy) też nie bo jak padnie dysk albo konsola to już tego nie odzyskasz (TPM) - więc i tak trzeba by robić gdzieś kopię na zewnątrz (w czego roli sprawdza się idealnie komputer, NAS itd.). Średnio gry zrzucają po 2-4GB cache'u + łatki średnio od 50 do 200MB + ewentualne DLC też średnio po 300MB (gry z PSS tak samo). Nie wiem jaki masz portfel, a tym bardziej gust, ale ja 80GB nijak nie jestem w stanie zapełnić.
Po za tym po co się rzucać na konsolę sugerując się pojemnością jej dysku - średniej jakości i przepłaconego 2,5 krotnie (możesz przecież zmienić samemu, to nie X360 ;P)...
Move to popierdółka dla casuali, dla których pojęcie gry jest jednoznaczne z simsami, pasjansem i resztą tego barachła. Gier, które oferują sterowanie za pomocą Move jest (będzie) jak na lekarstwo (na razie z zapowiadanych RE5 i Heavy Rain). Sugerując się tym, że MS będzie montować bundle z Kinectem, logiczną odpowiedzią Sony powinien być bundle z Move - więc pewnie tak będzie, ale nie spodziewałbym się wcześniej jak przed świętami BN.
Kup wersję Slim, *nową* nie używaną CECH-21xx. Mają już i CPU i GPU w 45nm (albo CPU w 65 a GPU w 45, nie pamiętam). Powinny dłużej pożyć.