Berion podziwiam cię, tyle cierpliwości dla ludzi nieobeznanych z techniką, zasadami stylistyki i interpunkcji, oraz brakiem dozy logicznego i przyczyno-skutkowego myślenia ...

Powiem Ci najprościej jak potrafię i z jak najmniejszą dawką informacji, jaką będziesz w stanie przetworzyć : nagraj za pomocą tego tutoriala
Kod:
konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/strona2.php
ten program
Kod:
4shared.com/file/92414682/d2e3e310/HD_Project_1081.html?aff=7637829
na płycie CD. Odpal, zrób "obraz" memorki i włącz grę. Nie baw się ręcznie programem bezpośrednio z tego tutoriala bowiem i tak nic z tego będzie, a przy okazji oszczędzisz czasu, nerwów i cierpliwości Berionowi

Ja sam odpadłem po przeczytaniu paru linijek, co prawda w dziedzinie ps2 jestem nowy, ale ogolnie zabawa z softem zajmuje miejsce w kręgu moich zainteresowań

Pozatym przyzwyczaj się, że jeśli jakaś gra nie będzie chodzić, to będzie to wina braku kompatybilności programu, nie spieprzenia czegoś.
Info #2 przy nagrywaniu na płytę (ewentualnie odpal programik z pendrive'a

to chyba umiesz robić? ) jakikolwiek plik z folderu bin wrzuć do katalogu głównego, zmień nazwę na taką nie zawierającą odstępów (np HDP.ELF) i dopiero wtedy zrób skrót w system.cnf.
PS: skoro to hombrew to chyba można podać linka?