@MCL
Każdy kiedyś miał 12 lat. ;]
Cytat:
Napisany przez mixior12
najbardziej mi chodzi o to żeby konsola odczytywała moje save z pendrive 
|
To już dawno wiemy. Napisałeś to już chyba z 10 razy...
Typowo lamerskie, takie jakie zwykle wgrywają na alledrogo. ;]
"Browser" to prawdopodobnie oryginalny OSDSYS (czyli oryginalne menu konsoli - bo to co widzisz z tą listą to hackowane przez FMCB).
"System Configuration" to konfiguracja ustawień konsoli. Taka sama jak oryginalna.
"Menadzer Plikow" - prawdopodobnie uLE, ale czy i w jakiej wersji to nie wiadomo po tak wszystko mówiącej nazwie...
"Uruchom Gre PS2 (dvd)" - prawdopodobnie ESR, ale jaka wersja też nie wiadomo (są cztery "typy", obstawiam że GUI bo direct off mijałby się z celem).
"Muzyka i Filmy" - prawdopodobnie Simple Media System.
"Mc Swap Maqic" - piracka wersja (bo płyt nie posiadasz) Swap Magic. Na co to komu to nie wiem, jak darmowy i lepszy jest Zone Loader, ewentualnie Cogswap (to po to aby odpalać nie patchowane pod kątem ESR kopie gier).
"Uruchom Gre z USB" - prawdopodobnie USB Advance bo Open Loader sie jeszcze nie zdążył spopularyzować...
"Free McBoot Ustawienie" - prawdopodobnie Free McBoot Comfigurator.
Jak uważnie poczytasz to sobie to możesz samemu pozmieniać aby miało ręce i nogi (nie musisz, nie ma to nic wspólnego z zapisywanie save'ów przez gry na usb

):
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php
Cytat:
(oczywiscie tych numerkow nie ma )
|
Jakbyś uruchomił którykolwiek z tych programów to byś poznał jego nazwę i wersję.
- - -
Używasz FMCB, a z tego co inni pisali to ESR konfliktuje z emulatorami MCSIO. Także już po zawodach, nie zrobisz tak aby Ci gry wczytywały save'a z obrazu karty pamięci na memorce. Musiałbyś mieć modchip lub jakiś bootcd/cheat device jak Swap Magic (ale oryg, uruchamiany z płyt, bez pośredniczenia w tym FMCB).
Tzn. jest jeszcze sposób ale z użyciem Open Loadera i wczytywaniem gier z USB, HDD (dysku twardego) na IDE lub przez sieć (protokół SMB). Ten temat jednak nie jest o tym. ;]