Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.08.2010, 11:56   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
<hr> rozwiązane - nawet działa ale po IE mam ramkę

Cytat:
hr {
background-image: #fff url(pictures/listwa.jpg);
background-repeat: no-repeat;
border: 0;
height: 15px;
width: 100%;
}
jeszcze został mi problem ze "schodkujacym" się menu pod IE w pozostałych dwóch (FF i Opera) jest OK

a niby to samo
choć "oryginalny" kod (z icemac.wroclaw) działa pod IE poprawnie

rozwiązanie do "ramki" w <hr> pod IE

kod na www
Cytat:
<div class="hr"><hr /></div>

kop do CSS-a
Cytat:
div.hr {
padding: 0;
margin: 24px 0;
height: 20px;
width:100%;
clear: both;
background: url(images/starline.gif) no-repeat center;
}

div.hr hr {
display: none;
}
znalazłem w otchłani neta ...

--edit--
"schodkowanie juz prawie rozwiązane

problem był z listą <li>, która nie wiedziała co ma wybrać, czy główna czy "zależną"

aczkolwiek jeszcze to występuje mam znacznik listy na pierwszym miejscu, a nie powinno go tam być.

dzieki za info

Ostatnio zmieniany przez icemac : 02.08.2010 o godz. 13:42
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post