Cytat:
JasieK napisa***322;(a)
Nie ujmuję nic mp3Gainowi ani samej Twojej metodzie 
Sens widzę taki, że:
1. W przypadku programu nagrywającego od razu z MP3 nie mam kontroli nad sposobem konwertowania do WAV-a. Ja taką konwersję robię WinAmpem z zainstalowanym dekoderem MAD - gdzieś w testach w necie wyczytałem, że jest to ponoć najlepszy dekoder, jeśli chodzi o jakość produktu wynikowego.
2. Jak mam wszystko w WAV-ach, to mogę je np. połączyć "bezklikowo" w jedno nagranie koncertowe (patrz niedawny posting na forum). Wiem, że są jakieś narzędzia do podobnych operacji na mp3, ale tylko jedno znane mi (nie pamiętam nazwy) nie robi tego metodą dwóch konwersji dla plików tymczasowych. Przyzwyczaiłem się do WaveLaba i tyle... 
pozdrawiam
|
Co prawda SID mnie uprzedził z komentarzem co do zgrywania mp3 do wavów. Niestety wszystkie ułomności pliku mp3 zostają przekonwertowane do wav, i to do tego bezstratnie!.
Co do "bezklikowego" połączenia utworów to niestety fakt przekonwertowania mp3 do wav w niczym ci nie pomoże, chociaż unikasz dodatkowego procesu kodowania - podczas edycji mp3 w edytorze musi być on zdekodowany do postaci RAW, a po edycji ponownie zakodowany do mp3.
Co do narzędzi słurzących do wypalania z mp3, to osobiście używam zawsze Feorio z zewnętrznym kodekiem mp3 LAME 3.92. Nigdy nie miałem problemu z prawidłowym zdekodowaniem materiału, chociaż czasami program podaje informację o uszkodzonych ramkach, nie mniej są to najczęściej bardzo drobne błędy dotyczące kilku ramek, których po wypaleniu nie słychać.