Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.08.2010, 03:00   #8
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
andy, dla starszych userów non-technic np. odczepiony kabelek może być źródłem frustracji...

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
(...) taki PC kosztuje tyle ile mniej więcej jest warte (tu dałem oczywiście pstryczka apple).
Ja jednak jestem skłonny Applowi zapłacić więcej za prawdziwy, nie zabawkowy system operacyjny i naprawdę porządne wykonanie, przemyślane pod względem szeroko rozumianej ergonomii.

No i gdy poszukamy wypasionego np. Sony Vaio z 25 calowym IPSem, w aluminiowej obudowie, to już różnica jest mniejsza.... A nawet iMac 24cale jest tańszy od Vaio.
iMac nie ma wersji z tanimi matrycami, jak te MSI za 2-3k. Monitory od Apple to jest jednak żyleta...

Zresztą wydaje mi się, że Apple jest wyjątkowo drogi w Polsce. Na pecetach jest chyba mniejsza różnica w stosunku do USA.
Wyszukałem wiele modeli all-in-one i przy pecetach za circa 3k PLN jestem skłonny olać fakt, że jankesi mają taniej. Ale przy iMacu za minimum 5-6 tysięcy, zaczyna mną wstrząsać myśl, że za te pieniądze w USA kupię najbardziej wypasiony model.

Też iMaca mogę kupić w ciemno przez net, a co do pecetów: wolałbym je dotknąć, aby sprawdzić czy nie mają poronionych rozwiązań materiałowych, konstrukcyjnych etc

Nie wiem co zrobić, pomyślę jeszcze.
Dopytam w poniedziałek w US, jak to jest ze sprowadzaniem komputerów z USA.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post