andy, dla starszych userów non-technic np. odczepiony kabelek może być źródłem frustracji...
Cytat:
Napisany przez Patrix
(...) taki PC kosztuje tyle ile mniej więcej jest warte (tu dałem oczywiście pstryczka apple).
|
Ja jednak jestem skłonny Applowi zapłacić więcej za prawdziwy, nie zabawkowy system operacyjny i naprawdę porządne wykonanie, przemyślane pod względem szeroko rozumianej ergonomii.
No i gdy poszukamy wypasionego np. Sony Vaio z 25 calowym IPSem, w aluminiowej obudowie, to już różnica jest mniejsza.... A nawet iMac 24cale jest tańszy od Vaio.
iMac nie ma wersji z tanimi matrycami, jak te MSI za 2-3k. Monitory od Apple to jest jednak żyleta...
Zresztą wydaje mi się, że Apple jest wyjątkowo drogi w Polsce. Na pecetach jest chyba mniejsza różnica w stosunku do USA.
Wyszukałem wiele modeli all-in-one i przy pecetach za circa 3k PLN jestem skłonny olać fakt, że jankesi mają taniej. Ale przy iMacu za minimum 5-6 tysięcy, zaczyna mną wstrząsać myśl, że za te pieniądze w USA kupię najbardziej wypasiony model.
Też iMaca mogę kupić w ciemno przez net, a co do pecetów: wolałbym je dotknąć, aby sprawdzić czy nie mają poronionych rozwiązań materiałowych, konstrukcyjnych etc
Nie wiem co zrobić, pomyślę jeszcze.
Dopytam w poniedziałek w US, jak to jest ze sprowadzaniem komputerów z USA.