Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.08.2010, 08:36   #5
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Szkoda że użyłeś w tytule przelewu słow o POLECONY a nie PACZKA.
Skoro chciałeś paczkę, trzeba było nie pisać że chcesz list
Co nie zmienia faktu, że próbował zaoszczędzić, ale tego można sie przyczepić.

Zgadzam sie z nim co prawda, że zaakceptowałeś jego cennik i 15zł za list (choć to naturalnie za wysoka cena). To jest JEGO cennik a nie cennik Poczty Polskiej.

Ale jeżeli nie starczyło na taki jego złocony ręcznie haftowany list, to powinien albo poprosić o dopłatę albo wysłać tańszym sposobem z aukcji czyli paczką.
Listu zwykłego tam rzeczywiście nie było, więc nie wiem skąd wpadł na ten pomysł. Równie dobrze mogłoby sie okazać, że do wyboru był kurier (za 30zł ) itd.

Ciekawe co by było, gdyby allegro odgórnie nakazało, by ceny wysyłek były zgodne z oficjalnymi cennikami firm przesyłających.
Wszelkie "wewnętrze transporty z magazynu", "ruszenie dupy na pocztę", itd powinny być wliczone juz w cene towaru, bo co to obchodzi końcowego klienta?

Kiedyś zamawiałem pilota Lucas do samochodu Rover, nowy kosztuje 350zł. Zamówiłem z UK za 50zł. Paczka nie doszła, sprzedający wysłał mi na swój koszt drugą paczkę.
Nie musiałem sie o to kłócić. Z drugiej strony te piloty może tam nie sa nic warte

Najgorsze sa teksty w stylu "mam same pozytywy", "zawsze sie starałem dobrze zabezpieczać paczkę". No właśnie starał sie. W czasie przeszłym, co to Ciebie obchodzi?
Tym razem sie nie postarał.

PS. Staram sie unikać sprzedawców którzy ukrywają ceny w przesyłce, jednak najczęściej mimo wszystko okazuje sie, że to oni właśnie mają najtaniej, nawet licząc z przesyłką! Jeżeli chce kupić jeden przedmiot to brak możliwości kupienia 10 w jednej paczcie nie przeszkadza tak bardzo.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.08.2010 o godz. 08:55
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post