Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.08.2010, 09:47   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Stoi znak, to obowiązują nas określone ograniczenia i nie pogadasz.
Jesteś na straconej pozycji, to prawda. Ale możesz nie przyjąć mandatu i przynajmniej doprowadzić do tego, że niepotrzebny znak zostanie usunięty/zmieniony. Niewielka to pociecha, zwłaszcza, że wiąże się z dodatkowymi kosztami, ale jeśli to jedyny sposób, żeby głupia organizacja ruchu była zmieniana..

Cytat:
Napisany przez sorbus
Jakiś dom gdzieś tam był. Ale czy to teren zabudowany mam teraz wątpliwości, ponieważ tak jak napisałem jakieś 200m dalej był znak 70. Gdyby to był teren zabudowany - powinna być tabliczka "koniec terenu zabudowanego", prawda? A nie było.
Niekoniecznie. W obszarze zabudowanym też można podwyższać prędkość odpowiednim znakiem. Obszar zabudowany mógł być i zwiększenie prędkości do 70 również. Te dwie rzeczy się nie wykluczają.

Cytat:
Bule podatki i opłaty za samochód (całkiem nieraz bezsensowne), płace słono za paliwo, a oni nie zapewniają mi ani dobrych dróg, ani bezpieczeństwa i jeszcze czają się aby mnie skasować mandatem z byle powodu.
Wiesz.. akurat drogówki nie ma się co (ogólnie) tak czepiać. Oni bezpieczeństwo właśnie w taki sposób zapewniają - łapiąc ludzi, którzy wyraźnie przekraczają prędkość. Czy słusznie w tym miejscu - to już pytanie do zarządców drogi, a nie policji.

Szczerze mówiąc mnie we Wrocławiu bardziej irytuje policja, która nic nie robi niż ta, która coś próbuje. Wczoraj np. widziałem jeden samochód (policyjny), który ledwie przecisnął się obok zaparkowanego na zakazie innego. Oczywiście pojechał dalej, bo w końcu co go to obchodzi...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post