Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.08.2010, 14:43   #15
ptrkmj
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2010
ptrkmj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
@Reetou

Cytat:
system z czasem puchnie pod wpływem śmieci (...) i w pewnym momencie wymaga reinstalacji
Równie dobrze można trzymać obraz dysku na oddzielnej partycji i stamtąd go przywracać. Właśnie się zorientowałem, że mój informatyk tak zrobił. Załączam obrazek z folderem, który pozostawił w nie-systemowej partycji:

h**p://img411.imageshack.us/i/54364205.jpg/
Nie wolno mi jeszcze publikować linków stąd to obejście z **

Jak widać jest tam obraz partycji w formacie GHO. I tak na marginesie mam dwa pytania:

1. Czy jest sens przywracać system za pomocą tego pliku do stanu po instalacji z 2005 r. Wiadomo, że wiele rzeczy mogło się zdezaktualizować.

2. Czy dam radę zrobić to sam przyjmując, że nigdy czegoś takiego nie robiłem, czy lepiej sobie darować i zapłacić za to informatykowi, który zrobi to szybciej i lepiej?

Cytat:
Nie wspominając już o awariach dysku.
No tak. W takim wypadku obraz partycji już nam nie pomoże, ale ja bym się bardziej bał utraty danych niż systemu.

Cytat:
ale to ułamek czasu potrzebnego do pełnej reinstalacji
Mógłbyś mi wytłumaczyć na czym polega pełna reinstalacja? Bo przywrócenie rozumiem jako operację wymazania wszystkiego co znajduje się na dysku/partycji, a następnie "wklejenie" tam obrazu (który możemy mieć na innej partycji/dysku).
ptrkmj jest offline   Odpowiedz cytując ten post