Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.08.2010, 10:11   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Dwa pytania odnośnie ręcznego robienia kopii ustawień Opery:

- czy wszystko, co istotne znajduje się w folderze (domyślnie): C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Opera\Opera

- co należy skopiować, aby mieć wszystkie podstawowe ustawienia, tj. zakładki, skróty na ekranie szybkiego wybierania, konfigurację pasków i ewentualnie preferencje?

Czy to wystarczy czy coś jeszcze:

- C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Opera\Opera\bookmarks.adr

- C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Opera\Opera\operaprefs.ini

- C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Opera\Opera\speeddial.ini

- C:\Documents and Settings\xxx\Dane aplikacji\Opera\Opera\toolbar\standard_toolbar.ini

(dwa pierwsze wziąłem z preferencji, pozostałe 'wymyśliłem' sam dlatego chciałbym potwierdzić)
Dane były trafione, natomiast brakuje mi jeszcze jednego - kanałów RSS.

Znalazłem tylko taką informację:

Cytat:
- przeanalizowałem kilka plików i doszedłem do wniosków że za przechowywania info o kanałach RSS odpowiadają te pliki
Dane aplikacji\Opera\Opera\mail\accounts.ini
Dane aplikacji\Opera\Opera\mail\incoming1.txt
Jednak z tego, co widzę, niekoniecznie właśnie za to to odpowiada. Może to ktoś potwierdzić (lub zdementować).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post