Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.08.2010, 00:49   #1
Koko87
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2010
Koko87 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Płyta ze ślubu - pomocy

Witam. Mam problem z odczytem płyty ze ślubu. Wcześniej płyta odtwarzała się bez problemu a teraz po włożeniu płyty do napędu wygląda to tak jakbym wsunął pustą szufladkę - zero reakcji. Próbowałem to odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu Samsunga, dwuletnim NEC-u 7173A oraz jakimś DVD-RW LG u znajomego i ponieważ wszędzie występował ten sam problem postanowiłem kupić nową nagrywarkę Samsunga (SH-S223C) która to podobno ma bardzo dobry odczyt danych. Niestety również nowy sprzęt nie dał rady pomimo że odczytał kilka płyt z którymi mój NEC sobie wcześniej nie radził. Płyta (jakaś TDK) ma 3 lata, nie ma jakiś głębszych rys (jest kilka drobnych ale odtwarzałem już wielokrotnie płyty w gorszym stanie) a jej warstwa z danymi jest nienaruszona więc trochę mnie dziwi dlaczego nie mogę jej odtworzyć. Próbowałem również odczytać dane przy pomocy Bad Copy Pro ale nie dało to żadnego efektu. Zainstalowałem również sterowniki ASPI jednak również bez rezultatu. Nic nie dało również polerowanie miękką szmatką. Film był nagrywany przez znajomego który niestety nie ma żadnej kopii nagrania. Powiedzcie mi czy jest szansa na odzyskanie danych? Jeżeli tak to czy dam radę to jakoś zrobić sam czy będę potrzebował pomocy profesjonalnej firmy która się tym zajmuje? Proszę o odpowiedź ponieważ bardzo mi zależy na tym filmie. Pozdrawiam.
Koko87 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online