Patrząc dokąd prowadzi link do niespecjalnie
Po poprawieniu można wyczytać:
Cytat:
|
Oprócz wyjątkowo płaskiej konstrukcji telefon wyróżnia kombinacja dotykowego ekranu i pełnej, 12-przyciskowej klawiatury telefonicznej.
|
Nie wiedziałem, że
pełna, 12-przyciskowa klawiatura, która jest chyba najbardziej podstawowym standardem jaki może być w telefonie, to taka nowość, którą trzeba się chwalić..
Cytat:
***8222;Innowacyjność to cecha, która wyróżnia nie tylko produkty z najwyższej półki, czego dowodem jest Nokia X3-02. Model ten to doskonały przykład nowej wartości dla konsumentów, dostępnej w niższym pułapie cenowym***8221; - mówi Mary McDowell, Executive Vice President w dziale Mobile Phones firmy Nokia.
***8222;Nokia X3-02 łączy zalety ekranu dotykowego i klawiatury telefonicznej. Zaoferowaliśmy użytkownikom większy ekran z przejrzystymi ikonami, menu i tekstem oraz zachowaliśmy najważniejsze klawisze, takie jak czerwona i zielona słuchawka oraz klawisze do słuchania muzyki czy wysyłania SMS-ów***8221; - dodaje Mary McDowell.
|
.. czyli mniej więcej to, co ma każdy telefon wyprodukowany w czasie ostatnich 5 lat (i więcej)..
Cytat:
|
Rozwiązanie ***8222;Touch and Type***8221; daje możliwość pisania na klawiaturze, co sprawdza się idealnie w przypadku SMS-ów i sieci społecznościowych, wymagających szybkiego i częstego wpisywania tekstu.
|
szybkiego i częstego? Tu pewnie są zwolennicy, ale mi trudno wskazać coś bardziej niewygodnego niż pisanie tekstów na klawiaturze numerycznej.. Nie znoszę tego (pomijając już fakt, jaka to kolejna "nowość"..)
Cytat:
|
***8222;Z naszych badań wynika, że konsumenci, którzy przez lata wyćwiczyli umiejętność szybkiego pisania jedną ręką na klawiaturze telefonu, chcą pozostać przy tej metodzie wprowadzania tekstu
|
Swoją drogą ciekawi mnie jakie jest średnie tempo wprowadzania tekstu w ten sposób. Strzelam, że przynajmniej z 10-krotnie wolniejsze od normalnego pisania (nawet na klawiaturze dotykowej).
Generalnie.. nie lubię Nokii