Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.08.2010, 09:00   #4
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
imho krotko - choc zaznaczam, ze od dlugiego czasu rynku hybryd nie sledze, bom sie zakochal w lustrach
jezeli nie masz zamiaru nigdy, ale to nigdy kupic zewnetrznej lampy i jestes tego na milion procent pewny - to Panas, bo wedlug testow ma lepsza jakosc zdjec i nizszy poziom szumow (a te denerwuja kazdego amatora fotografii)
jezeli masz choc cien watpliwosci, czy moze jednak lampa dodatkowa to nie jest takiz zly pomysl - Canon, bo ma goraca stopke
i zaraz potem do sklepu po lampe
kto nie mial zew. lampy to nie uwiezy, jaka to jest roznica
Do tej pory, nigdy nie używałem lampy, ale nie dam głowy, że nie będę jej używał - więc Canon.

Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości
Chyba odchylany ekran LCD
W rzeczy samej.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Lampa jest bardzo przydatna, jeżeli chcesz fotografować w dużych pomieszczeniach lub uzyskać lepsze rozłożenie światła. Tak, to może być poważny argument za Canonem. Dokupisz Sunpaka (chyba starczy do aparatu tej klasy) i śmigasz

Różnica w jakości nie jest jakaś wielka, wydaje mi sie nawet że zdjęcia z Canona w niskim ISO są ostrzejsze.

Osobiście nie wiem co bym wziął. W Canonie nie ma RAW, za to EVF jest o niebo lepszy. Filmy lepsze w Panasie.
Jedno jest pewne - wybierając jeden z tych dwóch na pewno źle nie trafisz
A można wgrać alternatywne oprogramowanie z RAW?

Wtedy chyba szala przechyla sie na korzyść Canona (o rany, nie wierze ze to napisałem, FZ38 to świetny aparat!)
No to Canon
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post