18.08.2010, 09:00
|
|
MiniDisc
Zlotowicz 
Data rejestracji: 01.02.2005
|
Cytat:
Napisany przez nimal
imho krotko - choc zaznaczam, ze od dlugiego czasu rynku hybryd nie sledze, bom sie zakochal w lustrach
jezeli nie masz zamiaru nigdy, ale to nigdy kupic zewnetrznej lampy i jestes tego na milion procent pewny - to Panas, bo wedlug testow ma lepsza jakosc zdjec i nizszy poziom szumow (a te denerwuja kazdego amatora fotografii)
jezeli masz choc cien watpliwosci, czy moze jednak lampa dodatkowa to nie jest takiz zly pomysl - Canon, bo ma goraca stopke
i zaraz potem do sklepu po lampe
kto nie mial zew. lampy to nie uwiezy, jaka to jest roznica
|
Do tej pory, nigdy nie używałem lampy, ale nie dam głowy, że nie będę jej używał - więc Canon.
Cytat:
Napisany przez Matefusz
Chyba odchylany ekran LCD 
|
W rzeczy samej.
Cytat:
Napisany przez sobrus
Lampa jest bardzo przydatna, jeżeli chcesz fotografować w dużych pomieszczeniach lub uzyskać lepsze rozłożenie światła. Tak, to może być poważny argument za Canonem. Dokupisz Sunpaka (chyba starczy do aparatu tej klasy) i śmigasz
Różnica w jakości nie jest jakaś wielka, wydaje mi sie nawet że zdjęcia z Canona w niskim ISO są ostrzejsze.
Osobiście nie wiem co bym wziął. W Canonie nie ma RAW, za to EVF jest o niebo lepszy. Filmy lepsze w Panasie.
Jedno jest pewne - wybierając jeden z tych dwóch na pewno źle nie trafisz 
A można wgrać alternatywne oprogramowanie z RAW?
Wtedy chyba szala przechyla sie na korzyść Canona (o rany, nie wierze ze to napisałem, FZ38 to świetny aparat!)
|
No to Canon
|
|
|