Tez mialem en a teraz mam pl i nie do konca legalnie bo nie zostawili mozliwosci zmiany na pl to uzylem Vistalizator.
Kupujac laptopa z org windowsem myslalem ze przysluguja mi troche wieksze prawa niz jakbym pobral go z sieci ale kolejny raz okazalo sie ze zycie jest bolesne
A co najsmieszniejsze to zastanawiam sie czy erecovery nie rozwali mi podzielonego dysku i nie przywroci spowrotem 1 partycji, bo z tego co psiza w pomocy nie mozna tego wywnioskowac. W compaqach np daje mozliwosc przywrocenia 1 partycji lub wgrania systemu na dysk c. A jak to sie mowi wole nie eksperymentowac i dlatego mam obraz ghosta z ktorego bede korzystal a nie z partycji recovery.
Oto wycinek z pomocy
Cytat:
Przywracanie
Po wybraniu opcji Przywróć zostanie otwarta strona przywracania, na której wyświetlone będą następujące opcje. Przed rozpoczęciem procesu przywracania należy wprowadzić hasło (jeśli zostało ustawione). Następnie potwierdź hasło, aby uniknąć wykonania niezamierzonej czynności. Spowoduje to ponowne uruchomienie komputera i przejście do środowiska przywracania.
***183; Przywróć system w całości do ustawień fabrycznych
Ta opcja przywróci komputer do ustawień fabrycznych. Po zakończeniu procesu przywracania wszystkie pliki, ustawienia, aktualizacje i programy zainstalowane na komputerze od początku użytkowania zostaną usunięte.
Zalecamy przeprowadzenie tej operacji tylko wtedy, gdy komputer jest zainfekowany upartym wirusem lub złośliwym oprogramowaniem lub gdy inne opcje przywracania nie rozwiązują problemu.
***183; Przywróć system operacyjny i zachowaj dane użytkownika
Ta opcja przywróci system Windows do stanu z chwili zakupu, a pliki z kont użytkownika zostaną przeniesione do folderu C:\backup. Aktualizacje i programy zainstalowane od początku użytkowania komputera zostaną usunięte lub będą wymagały ponownego zainstalowania. Należy zwrócić uwagę, że ta opcja nie usunie upartych wirusów ani złośliwego oprogramowania.
Po przywróceniu systemu możesz utworzyć nowe konta użytkowników i przenieść do nich zachowane pliki ze starych kont (katalog C:\backup).
Jeśli ta opcja nie naprawi komputera, należy wybrać opcję Przywróć system w całości do ustawień fabrycznych i ponownie przywrócić system.
***183; Zainstaluj ponownie sterowniki i aplikacje
Po wybraniu opcji Zainstaluj ponownie sterowniki i aplikacje program Acer eRecovery Management otworzy nową stronę zawierającą listę oprogramowania i/lub sterowników dostępnych dla posiadanego modelu.
|